Näkökulma 1-2019

Sanna Lauslahti: Tiede tuo toivoa heillekin, joilla sitä ei vielä ole

Joka kolmas suomalainen sairastuu elämänsä aikana syöpään. Syöpä voi koskettaa meistä jokaista oman lapsen, puolison, vanhempien, isovanhempien, ystävän tai muun läheisen sairastumisen kautta.

Syövän voittamiseksi tehdään tieteessä ja lääketeollisuudessa yhdessä töitä joka päivä. Ehkä jonain päivänä pääsemme samaan tilanteeseen kuin verenpainetaudin kanssa. Silloin syöpäpotilas voi elää vuosia tai jopa vuosikymmeniä hyvää elämää.

Mitä unelman toteutuminen vaatii?

Lue lisää

Uusi lääkevarmennusjärjestelmä nostaa lääketurvallisuuden entistä korkeammalle tasolle Suomessa

Lääketeollisuus ry on ollut mukana muiden lääkealan toimijoiden kanssa luomassa Euroopan laajuista uutta lääkevarmennusjärjestelmää.

Kaikki laillisen lääkejakeluketjun toimijat vastaavat omalta osaltaan siitä, että potilaiden käyttöön päätyy vain aitoja lääkevalmisteita. Lääketeollisuuden tehtävänä uudessa järjestelmässä on vastata turvaominaisuuksien tallennusjärjestelmän rakentamisesta ja kustannuksista ja huolehtia, että vaaditut turvaominaisuudet lisätään lääkepakkauksiin ja pakkauksia koskevat tiedot ladataan tallennusjärjestelmään.

Suomessa lääkevarmennusjärjestelmän rakentamisesta ja hallinnoinnista vastaa Suomen Lääkevarmennus Oy. Järjestelmän käyttöönottoa on valmisteltu jo useiden vuosien ajan ja testattu kattavasti yhteistyössä lääketukkujen, apteekkien ja sairaala-apteekkien kanssa.

”Hyvä yhteistyö kantaa nyt hedelmää: käyttöönotto apteekeissa ja tukuissa on käynnistynyt hienosti ja potilaat ovat saaneet lääkkeensä normaaliin tapaan”, iloitsee Suomen Lääkevarmennuksen toimitusjohtaja Maija Gohlke-Kokkonen. ”Suomi on ollut edelläkävijä järjestelmän käyttöönotossa ja meiltä on kysytty neuvoja ja tukea muista maista”.

Lue lisää

Antti Viitasesta Lääketeollisuus ry:n uusi puheenjohtaja

Novartis Finland Oy:n toimitusjohtaja Antti Viitanen on valittu Lääketeollisuus ry:n uudeksi puheenjohtajaksi.

Viitasen puheenjohtajakausi käynnistää yhdistyksen uuden kolmivuotisen strategiakauden. Lisäksi yhdistyksellä on edessä varsin kiinnostava vaikuttamisen vuosi.

”Eduskuntavaalit, uusi hallitusohjelma, EU-vaalit ja Suomen EU-puheenjohtajakausi tekevät vuodesta 2019 varsin tapahtumarikkaan. Me lääketeollisuutena haluamme käydä aktiivista keskustelua ja olla mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa nykyisten ja tulevien päättäjien kanssa.”, Viitanen toteaa.

”Tavoitteemme on tuoda keskusteluun monipuolisia ratkaisuja ja osoittaa, kuinka lääketeollisuus tuottaa arvoa niin potilaalle, terveydenhuollolle ja koko yhteiskunnalle.”

Lue lisää

Tervetuloa Lääketeollisuus ry:n järjestämään terveysalan vaalikeskusteluun keskiviikkona 27. helmikuuta

Mikä suomalaista terveysalaa odottaa 2020-luvulla? Miten teemme suomalaisista maailman terveimmän kansan? Miten terveysalan osaaminen kanavoidaan talouskasvuksi ja uusiksi työpaikoiksi?

Näitä teemoja käsitellään terveysalan vaalikeskustelussa keskiviikkona 27. 2. klo 16-18 Helsingin Musiikkitalolla.

Tilaisuuden avaa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko. Terveyspolitiikan ja kehityksen suuntaviivoja maalailevat alan kärkitutkijoihin kuuluva Aarno Palotie ja lääketeollisuuden innovaatiopolitiikan asiantuntija Petri Lehto. Mukana keskustelussa ovat terveyspolitiikan avainvaikuttajista mm. Outi Alanko-Kahiluoto, Aino-Kaisa Pekonen, Sirpa Pietikäinen ja Pilvi Torsti.

Luvassa on korkeatasoista keskustelua ja tiukkaa asiaa terveysalan huipuilta. Tapahtuman moderaattorina toimii MTV:n uutisankkuri Jaakko Loikkanen.

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät verkkosivuiltamme.

Lämpimästi tervetuloa!