Näkökulma 4-2018

Hyvän mielen joulua!

Eilen satoi lunta. Koko kaupunki näytti kauniimmalta. Ikään kuin se olisi pukeutunut parhaimpiinsa  valmiina vastaanottamaan joulua. Maiseman kauneus valaisi mielen. Hymyilytti, kun kävelin päivän viimeisen kokouksen jälkeen läpi kaupungin.
 

Hyvää mieltä tuo myös joulun lähestyminen. Hyvän joulun toivotukset, yhteiset puurohetket, tieto siitä, että ensi viikolla on aikaa läheisille ja aikaa itselle, hengähtää hetki.

 

Kaikissa perheissä joulunaikaa ei odoteta valoisin mielin. Suomessa jopa joka neljäs lapsi tai nuori elää perheessä, jossa on vanhemmalla on hoitoa vaativa mielenterveys- tai päihdeongelma. Nuo lapset ja nuoret tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen jaksaakseen arjessa ja ansaitsevat hyvän mielen joulun, kuten me kaikki.

 

Tänä vuonna lahjoitammekin joululahjavarat FinFamille, joka tekee korvaamatonta työtä mielenterveysperheiden parissa ympäri Suomen. Kiitos siitä!

 

Hyvän mielen joulua toivottaen ja kuluneen vuoden yhteistyöstä kiittäen,

 

Sanna Lauslahti
toimitusjohtaja, Lääketeollisuus ry

 

 

 

Lääketeollisuus ry:n kannanotto: Lääkkeiden saatavuus ja potilasturvallisuus varmistettava myös Brexitin sopimuksettomassa tilassa

Brexitin mukanaan tuoma poliittinen keskustelu ja epävarmuus jatkuvat. Britannian sopimukseton ero EU:sta on varsin mahdollista ja siksi siihen tulee valmistautua huolella.

 

Mahdolliseen sopimuksettomaan eroon valmistauduttaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota lääkkeiden saatavuuden turvaamiseen.

Lääkkeiden kaltaisten välttämättömyystuotteiden sujuva liikkuminen Iso-Britanniasta EU-alueelle ja päinvastoin tulee turvata tarvittaessa erityisjärjestelyin.

Lue kannanottomme täältä.