Pharma Industry Future Stars 2017 verkostoitumisohjelma opiskelijoille

Lääketeollisuus etsii kaupallisen alan, farmasian, biotieteiden ja terveystaloustieteen opiskelijoita luomaan lääketeollisuuden tulevaisuutta.  

Pharma Industry Future Stars (PIF Stars)  -verkostoitumisohjelma tarjoaa yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua monipuoliseen ja kansainväliseen lääketeollisuuteen sekä luoda kontakteja alan yrityksiin.

Ohjelmaan valitut opiskelijat saavat päivien aikana tietoa lääketeollisuuden tarjoamista uramahdollisuuksista monipuolisesti eri näkökulmista. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. lääkekehitys ja -tutkimus, tuotanto ja jakelu, markkinointi ja myynti, kansainvälisyys sekä lääketeollisuuden yhteiskuntavastuu. 

"Lääketeollisuus on kasvava toimiala, joka tarjoaa opiskelijoille ja vastavalmistuneille monipuolisia ja mielenkiintoisia uramahdollisuuksia – myös kansainvälisissä tehtävissä", kertoo toimitusjohtaja Jussi Merikallio Lääketeollisuus ry:stä.

PIF Stars -verkostoitumisohjelma on järjestetty aikaisemmin vuosina 2013, 2014 ja 2016.  Palaute mukana olleilta yrityksiltä ja opiskelijoilta on ollut positiivista ja innostunutta. Ohjelmaan osallistuneet opiskelijat ovat vaikuttuneet lääketeollisuuden monipuolisuudesta ja sen tarjoamista uramahdollisuuksista sekä luoneet arvokkaita kontakteja – joista moni on jo johtanut rekrytointeihin.

Ohjelmaan voivat hakea kaupallisen alan, biotieteiden, farmasian ja terveystaloustieteen opiskelijat, jotka ovat suorittaneet vähintään 75 % opinnoistaan. Mukaan otetaan 30 opiskelijaa.

Vuoden 2017 ohjelma

Vuoden 2017 ohjelman toteuttavat yhteistyössä Lääketeollisuus ry ja jäsenyrityksemme AbbVie Oy, Bayer Oy, GlaxoSmithKline Oy, MSD Finland Oy, Novartis Finland Oy, Roche Oy ja Sanofi Oy.

Ohjelma koostuu seitsemästä opintopäivästä yrityksissä ja muutamista itsenäisistä välitehtävistä. Ohjelma on suurimmaksi osaksi suomenkielinen, mutta sisältää myös englanninkielisiä osioita. 

Opintopäivien alustava aikataulu (muutokset mahdollisia): 7.-8.9. (2 pv), 5.-6.10. (2 pv) ja 1.-3.11. (3 pv).

Ohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Kustannamme ruokailut, matkakulut opiskelupaikkakunnalta ja tarvittaessa majoituksen opintopäivien aikana.

Hakeminen

Haku vuoden 2017 ohjelmaan on päättynyt. Valinnoista on ilmoitettu kaikille hakijoille.

Lisätietoja: viestintäkoordinaattori Marjut Tick, marjut.tick@laaketeollisuus.fi, p. 09 6150 4910.

"PIF Stars -ohjelma antoi minulle motivoivan kokemuksen erinomaisessa porukassa, näköalan lääketeollisuuden todella moniammatilliseen osaajakenttään sekä työkalut ja kontaktit joilla työllistää itseni yhdeksi osaajista. Kuitenkin tärkein oppimani asia on se, että tällä alalla urasi sekä polun, jota sillä kuljet, luot sinä itse." - Lauri Siljander, Therapy Area Specialist, Roche Oy (PIF Stars 2014).

 

 

"Mielestäni PIF Stars- ohjelma toimi mahtavana näköalapaikkana lääketeollisuuden monipuoliseen maailmaan. Ohjelman kautta saimme nähdä koko lääkkeen elinkaaren ja samalla sain vahvistusta omille urahaaveilleni lääketeollisuuden parissa näkemällä konkreettisesti kuinka voin hyödyntää sekä kaupallisen taustani että terveystaloudellisen osaamiseni erilaisissa tehtävissä. Sain paljon hyviä kontakteja sekä lääketeollisuudessa jo työskenteleviin henkilöihin kuin myös muihin ohjelmassa mukana oleviin eri alan opiskelijoihin. Suosittelen lämpimästi ohjelmaa kaikille lääketeollisuuden monista mahdollisuuksista kiinnostuneille." - Katariina Pousar, Patient Access Specialist, Sanofi Oy (PIF Stars 2013).