Antibioottien vastuullista käyttöä korostava kampanja on Vuoden lääkeinformaatioteko 2017

Lääkeyritys MSD Finland Oy:n toteuttama antibioottien vastuulliseen käyttöön kannustava tiedotuskampanja on valittu Vuoden lääkeinformaatioteoksi 2017.

Kampanjaa varten toteutettiin kyselytutkimus suomalaisilla kuluttajilla. Yleinen tietämys siitä, miten antibiootteja tulisi käyttää, on tulosten perusteella Suomessa korkealla tasolla. Kuitenkin 12 prosenttia vastaajista piti edelleen virheellisesti antibioottien syömistä erityisen ärhäkkään virusinfektioon perusteltuna.

Kampanja, joka on toteutettu yhdessä Viestintä Oy Drumin ja Mediatoimisto IUM:n kanssa palkitaan tänään lääkealan ammattilaisille suunnatuilla Farmasian päivillä Helsingin Messukeskuksessa. Lääketeollisuus ry:n vuosittain järjestämässä kilpailussa voittajan valitsee riippumaton raati, jonka jäseninä olivat tänä vuonna Mainostajien Liitto ry:n toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki (raadin puheenjohtaja), toimitusjohtaja Tuula Kallio mainostoimisto Dagmar Helsingistä, apteekkari Eeva-Kaisa Mäki-Moijala Apteekkimarketista, ‎Senior Consultant Lauri Sipilä BrandWorxx Oy:stä sekä multimediatoimittaja Heljä Salonen Iltalehdestä. Raadin sihteerinä toimi erityisasiantuntija Jaakko Laurila Lääketeollisuus ry:stä.

Kampanja tarttuu isoon aiheeseen. Antibioottien väärin- tai liikakäyttö johtaa antibioottiresistenssiin. Se on vakava ongelma, jonka seurauksena helposti hoidettavista taudeista tulee pahimmillaan tappavia.

Raadin mielestä kampanja oli selkeä ja on saanut lisää kulmaa sitä edeltäneestä kyselytutkimuksesta. Digitaaliset sisällöt tavoittivat yleisöä ja ovat monikäyttöisiä. Kampanjan aihe on tärkeä ja kokonaisuus osoittaa ymmärrystä digitaalisen ympäristön hyödyntämisestä. Kokonaisuus ei ole kertakäyttöinen, jolloin se osaltaan pitää yllä ja edistää keskustelua aiheesta.

”Kampanjaviesti oli saatu muotoon, jota erilaisten kohderyhmien on helppo ymmärtää ja kampanja löytyy vaivatta digitaalisista kanavista”, sanoo palkintoraadin puheenjohtaja Riikka-Maria Lemminki Mainostajien Liitto ry:stä.

Lauantaina 18.11. vietetään Euroopan antibioottipäivää. Tavoitteena on edistää antibioottien tarkoituksenmukaista ja vastuullista käyttöä. Näin voidaan ehkäistä antibioottiresistenssiä ja säilyttää antibioottien teho mahdollisimman hyvänä.

Videolinkki: www.youtube.com/watch?v=RQ3G4c2XGq8

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki, Mainostajien Liitto ry, puh: p. 040 578 1974

Erityisasiantuntija Jaakko Laurila, Lääketeollisuus ry, puh: 040 776 3031

15.11.2017