Kuvasarja eturauhassyöpään sairastuneista miehistä on Vuoden lääkeinformaatioteko 2016

Lääkeyritys Astellas Pharman ja Suomen Eturauhassyöpäyhdistys ry PROPOn sekä valokuvaaja Juha Törmälän toteuttama muotokuvasarja eturauhassyöpään sairastuneista miehistä on valittu Vuoden lääkeinformaatioteoksi 2016.

Kuvasarja koostuu 12 eturauhasyöpään sairastuneen miehen muotokuvasta. Kuvatut miehet kertovat kampanjassa oman tarinansa eturauhassyövästä. Kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta eturauhassyövästä ja elämästä eturauhassyövän kanssa.

Viestintätoimisto Cocommsin toteuttama kampanja palkitaan tänään lääkealan ammattilaisille suunnatuilla Farmasian päivillä Helsingin Messukeskuksessa. Lääketeollisuus ry:n vuosittain järjestämässä kilpailussa voittajan valitsee alan ammattilaisista koostuva riippumaton raati, jonka jäseninä olivat tänä vuonna Mainostajien Liitto ry:n toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski (raadin puheenjohtaja), toimitusjohtaja Tuula Kallio mainostoimisto Dagmar Helsingistä, apteekkari Eeva-Kaisa Mäki-Moijala Apteekkimarketista, toimitusjohtaja Lauri Sipilä MARK Suomen Markkinointiliitosta ja multimediatoimittaja Heljä Salonen Iltalehdestä. Raadin sihteerinä toimii erityisasiantuntija Jaakko Laurila Lääketeollisuus ry:stä.

Raadin mielestä 12 Miestä on vaikuttava, tyylikäs ja koskettava kampanja, joka toi eturauhassyövän puheenaiheeksi ja näkyville. Kampanjan aikana miesten muotokuvista koostunut näyttely kiersi Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Turussa. Parhaillaan näyttely on nähtävillä Farmasian päivillä Helsingin Messukeskuksessa.

Näyttelyn lisäksi kampanja tavoitti runsaasti kansalaisia myös median välityksellä. Lisäksi kampanjan muotokuvista teetetyt, terveydenhuollon ammattilaisille ja vaikuttajille lähetetyt postikortit lisäsivät myös lääkäreiden ja päättäjien tietoisuutta eturauhassyövästä.

”Markkinointialalla arvostetaan kampanjoiden tarinallisuutta ja ennen kaikkea rohkeutta. Tässä yhteiskampanjassa nämä molemmat tulivat upeasti esiin rohkeiden miesten vahvoissa kuvissa ja selviytymistarinoissa”, sanoo palkintoraadin puheenjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski Mainostajien Liitto ry:stä.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski, Mainostajien Liitto ry, puh: 040 5867

Erityisasiantuntija Jaakko Laurila, Lääketeollisuus ry, puh: 040 776 3031

http://12miesta.fi/

15.11.2016