Lääketeollisuus ry kannattaa selvitysryhmän esitystä Fimean pysymisestä Helsingissä

Lääketeollisuus ry

Lääketeollisuus ry on tyytyväinen Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean alueellistamista pohtineen jatkoselvitysryhmän esitykseen säilyttää Helsinki Fimean päätoimipaikkana.

Selvitysryhmä luovutti raporttinsa sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle 9. helmikuuta.

”Keskeisen viranomaisen sijainti on tärkeä kysymys lääkeyrityksille, joista valtaosa sijaitsee pääkaupunkiseudulla sekä Turussa ja Tampereella”, sanoo Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Merikallio.

Fimean toimintojen keskittäminen Kuopioon merkitsisi lisäkustannuksia viraston pääasiallisille asiakkaille eli lääkeyrityksille. Teollisuus maksaa erilaisina lupa- ja valvontamaksuina noin 85 prosenttia Fimean nettomenoista.

Lääketeollisuus ry:n mielestä Fimean päätoimipaikan säilyminen Helsingissä on eduksi Suomelle ja Fimealle kansainvälisessä kilpailussa lääkealan investoinneista.

”Terveysalan kasvustrategian mukaisesti pyrimme lisäämään Suomeen tehtäviä lääkealan investointeja, jotka luovat maahamme talouskasvua ja työpaikkoja. Tämän tavoitteen kannalta selvitysryhmän esittämä ratkaisu on oikea”, Merikallio sanoo.

Lisätiedot:

Jussi Merikallio, toimitusjohtaja

Lääketeollisuus ry

puh: 050 667 48

9.2.2016