Lääketeollisuus ry: Suomi mukaan kilpailuun Euroopan lääkevirastosta

Lääketeollisuus ry

Lääketeollisuus ry tukee kansanedustaja Annika Saarikon esitystä Euroopan lääkeviraston EMA:n (European Medicines Agency) sijoittamisesta Suomeen.

Britannian ero Euroopan unionista aiheuttaa sen, että nykyisin Lontoossa sijaitsevalle EU:n lääkevirastolle on etsittävä uusi paikka. Noin 900 ihmistä työllistävä virasto vastaa lääkkeiden tieteellisestä arvioinnista, valvonnasta ja turvallisuudesta Euroopan unionin alueella.

”Suomessa on lääkeviraston tarvitsemaa korkeasti koulutettua työvoimaa ja korkeatasoista lääketieteellistä osaamista. Tarjoamme viraston toiminnalle hyvän suomalaisen infrastruktuurin ja turvallisen maan vakaat olosuhteet”, sanoo Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Merikallio.

Lääketeollisuus ry:n mielestä virasto sopisi hyvin täydentämään Suomen profiilia maana, jossa terveyteen liittyvä tutkimus ja osaaminen ovat huippuluokkaa maailmassa.

”Terveysala on myös yksi Suomen kasvun tukijaloista, johon maan hallitus kohdistaa odotuksiaan ja panostuksiaan. Siksi toivomme, että hallitus tekee kaikkensa Euroopan lääkeviraston saamiseksi Suomeen”, Merikallio toteaa.

Lääketeollisuus ry:n mukaan Suomen Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on Euroopan laajuisesti arvostettu viranomainen, jolla on vahva rooli myös Euroopan lääkeviraston toiminnassa. Lisäksi Suomessa on merkittävää asiantuntemusta lääkealan tulevista trendeistä, kuten biopankeista ja genomitutkimuksesta sekä rekisteritietojen käytöstä tutkimuksessa.

Lisätiedot:

Jussi Merikallio, toimitusjohtaja

Lääketeollisuus ry

puh: 050 667 48

24.10.2016