Lääketeollisuus ry varoittaa lääkesäästöjen seurauksista

Lääketeollisuus ry on huolissaan lääkesäästöjen vaikutuksista tutkivan lääketeollisuuden mahdollisuuksiin tuottaa kasvua ja uusia työpaikkoja Suomeen. Valtiovarainministeriön  esityksessä vuoden 2016 talousarvioksi aikaistetaan osa vuodelle 2017 kaavailluista 150 miljoonan euron leikkauksista lääkekorvauksiin.

Lääketeollisuus varoittaa lääkesäästöjen seurauksista, koska ne heikentävät mahdollisuuksia kasvuun ja uusiin työpaikkoihin.

”Lääketeollisuus voi tuottaa  merkittävää talouskasvua ja luoda uusia työpaikkoja Suomessa. Suomalainen tutkimus on kansainvälisesti arvostettua ja sille on kansainvälisesti kysyntää, jos Suomi pystyy tarjoamaan vakaan ja ennakoitavissa olevan toimintaympäristön. Näin lääketeollisuus  voi osaltaan toteuttaa pääministeri Juha Sipilän hallituksen kärkihanketta työllisyyden ja Suomen kilpailukyvyn parantamisessa”, sanoo Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Merikallio.

Lääketeollisuus odottaa hallitukselta syyskuun toimenpidesuunnitelmassa täsmennyksiä toimenpiteistä terveysalan eli lääketeollisuuden ja terveysteknologian kasvumahdollisuuksien parantamiseksi.

”Kasvun aikaansaaminen on luvattua vaikeampaa, ellei jopa mahdotonta, jos toimialalle kohdistetaan kohtuuttomia leikkauksia”, Merikallio toteaa.

Hallitus kertoi jo keväällä lääkekorvauksiin kohdistuvista 150 miljoonan euron merkittävistä leikkauksista, joita tehtäisiin viime vuosien leikkausten päälle. Säästöt oli kaavailtu toteutettaviksi vuonna 2017, jolloin aikaa olisi jäänyt säästöjen toteuttamistavan huolelliseen harkintaan.

Lääketeollisuuden näkemyksen mukaan leikkauksen toteuttaminen on sovittava yhteisesti lääkealan toimijoiden kanssa.

”Lääketeollisuuden mahdollisuuksia tuoda uusia tutkimus- ja tuotekehityshankkeita ei pidä vaarantaa", painottaa Merikallio.

Lisätiedot:

Jussi Merikallio, toimitusjohtaja

Lääketeollisuus ry

puh: 050 66748

Lyhyesti
Valtiovarainministeriön esityksessä vuoden 2016 talousarvioksi aikaistetaan osa vuodelle 2017 kaavailluista 150 miljoonan euron leikkauksista lääkekorvauksiin.
Lääketeollisuus ry on huolissaan lääkesäästöjen vaikutuksista tutkivan lääketeollisuuden mahdollisuuksiin tuottaa kasvua ja uusia työpaikkoja Suomeen.
Lääketeollisuus odottaa hallitukselta syyskuun toimenpidesuunnitelmassa täsmennyksiä toimenpiteistä terveysalan eli lääketeollisuuden ja terveysteknologian kasvumahdollisuuksien parantamiseksi.
13.8.2015