Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajana on aloittanut Sanna Lauslahti

Lääketeollisuus ry:n uutena toimitusjohtajana on aloittanut 2.5.2018 hallintotieteiden tohtori, KTM Sanna Lauslahti. Lauslahti on aikaisemmin toiminut kansanedustajana, elinkeinoelämän johto- ja asiantuntijatehtävissä sekä yrittäjänä. Lääketeollisuus ry:n hallitus päätti uuden toimitusjohtajan valinnasta keväällä 2018.

”Aloitan uudessa työssäni erittäin innostuneena ja motivoituneena. Lääketeollisuus on toimiala, jolla on paljon annettavaa koko suomalaiselle yhteiskunnalle”, Lauslahti toteaa.

”Lääketiede ja lääkehoito kehittyvät nopeasti. Yhä useampia sairauksia voidaan hoitaa ja ihmisille saadaan lisää terveitä päiviä sekä elämänlaatua. Hyvin toteutettu lääkehoito parantaa ja lievittää oireita, ylläpitää työ- ja toimintakykyä ja pidentää elämää. Se vähentää usein hoidon kokonaiskustannuksia ja muuttaa hoidon painopistettä sairaalasta avohoitoon. Suomessa toimiva, tutkiva lääketeollisuus tuo maahamme myös uusia investointeja ja korkean osaamisen työpaikkoja”, Lauslahti kertoo.

”Olen erittäin ylpeä saadessani olla osana kehittyvää, kansainvälistä toimialaa ja omalta osaltani olla luomassa hyvinvointia ja kasvua Suomeen”, sanoo Lauslahti.

Lääketeollisuus ry on Suomessa toimivan, tutkivan ja uusia lääkkeitä kehittävän lääketeollisuuden elinkeinopoliittinen yhdistys, johon kuuluu 40 jäsenyritystä. Lääketeollisuus ry:n tavoitteena on lääketeollisuuden toimintaedellytysten, kilpailukyvyn ja tutkimusedellytysten kehittäminen Suomessa ja EU:ssa.

Lisätiedot:
Sanna Lauslahti, Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja, puh. 050 512 2380
Haastattelupyynnöt: Johdon assistentti Riitta Mäntylä, puh. 09 6150 4902

2.5.2018