IBM:n ja Tekesin yhteistyöstä hyötyy koko terveydenhoito

Lääketeollisuus ry

Tekesin ja IBM:n solmima yhteistyösopimus digitaalisen terveydenhoidon ekosysteemin kehittämisestä Suomessa tuo hyötyä potilaille, terveysalalle ja koko terveydenhoitojärjestelmälle. 

IBM perustaa Suomeen osaamis- ja innovaatiokeskukset kehittämään terveydenhoidon uudenlaisia palveluja ja digitaalisia ratkaisuja sekä osaamiskeskuksen kuvantamisen tehostamiseen. IBM:n suunnittelemat keskukset työllistävät suomalaisia huippuosaajia. Keskuksiin syntyy lähivuosina noin 150 uutta työpaikkaa digiosaajille, terveysalalle ja tutkimukseen.

"IBM:n päätös perustaa Suomeen Watson Health Center of Excellence ja ensimmäinen kansallinen kuvantamisen osaamiskeskus Yhdysvaltojen ulkopuolella on osoitus maailman eturivin osaamisestamme terveydenhoidossa ja terveysteknologiassa. Uskon, että Tekesin ja IBM:n käynnistämä yhteistyö avaa merkittäviä uusia kanavia suomalaisten yritysten kansainväliselle kasvulle. Rakennamme yhdessä Suomeen vetovoimaista terveydenhoidon ja terveysteknologian ekosysteemiä", Tekesin pääjohtaja Pekka Soini sanoo.

Tekes edistää ja rahoittaa ekosysteemien syntyä Suomessa. IBM:n suunnitelmat sopivat hyvin Tekesin tavoitteeseen luoda suomalaisen terveysdatan ja osaamisen ympärille tekoälyyn pohjautuva ekosysteemi. Tätä voidaan soveltaa monilla alueilla, kuten kuvantamisessa, syöpätautien diagnosoinnissa ja täsmähoitojen kehittämisessä. Tekoälyn hyödyntäminen tuo kliiniseen päätöksentekoon uuden ulottuvuuden lääkäreiden avuksi.

"Tekesin ja IBM:n välinen sopimus vahvistaa Suomen asemaa terveysalan osaamisen kärkimaana. Sopimuksen myötä syntyy uusia työpaikkoja, huippuosaamista, parempaa terveydenhuoltoa pienemmin kustannuksin sekä vientiä ja kasvumahdollisuuksia kotimaisille innovatiivisille yrityksille", sanoo elinkeinoministeri Olli Rehn.

 

Lyhyesti
Tekesin ja IBM:n solmima yhteistyösopimus digitaalisen terveydenhoidon ekosysteemin kehittämisestä Suomessa tuo hyötyä potilaille, terveysalalle ja koko terveydenhoitojärjestelmälle.
IBM perustaa Suomeen osaamis- ja innovaatiokeskukset kehittämään terveydenhoidon uudenlaisia palveluja ja digitaalisia ratkaisuja sekä osaamiskeskuksen kuvantamisen tehostamiseen.
Keskuksiin syntyy lähivuosina noin 150 uutta työpaikkaa digiosaajille, terveysalalle ja tutkimukseen.
15.9.2016