Kansallinen Lääkehoidon päivä 19.3.: Lääkekortti.fi auttaa pysymään ajan tasalla lääkityksessä

Lääkekortti.fi -palvelu

Lääkkeitä käyttävän kannattaa pitää tiedot lääkkeistä ja annostuksista ajan tasalla, jotta käytössä oleva lääkitys on mahdollista selvittää esimerkiksi lääkärin vastaanotolla tai sairaalaan joutuessa. Näin voidaan välttää pahimmillaan haitalliset päällekkäiset lääkehoidot tai yhteisvaikutukset. Myös ilman reseptiä myytävien itsehoitolääkkeiden käyttö kannattaa kirjata samaan paikkaan.

Tänään vietettävän Kansallisen Lääkehoidon päivän teemana on Tunne lääkkeesi. Teeman tarkoituksena on muistuttaa lääkkeitä käyttäville, ettei kattavaa tietoa potilaan lääkityksestä löydy terveydenhuollon potilastietojärjestelmistä tai apteekkien reseptitietokannasta – vaan vastuu ajantasaisen lääkehoidon kirjaamisesta jää potilaalle itselleen.

Lääkekortti on kätevä apuväline lääkityksen kirjaamiseen. Lääkekortti.fi on Lääketietokeskuksen kehittämä sähköinen palvelu lääkitystietojen hallintaan. Sivustolta voi tulostaa myös esimerkiksi iäkkäälle läheiselle paperisen lääkekortin, jota voi päivittää ja pitää mukana esimerkiksi lääkärille tai apteekin henkilökunnalle näyttämistä varten. Myös lapselle kannattaa tulostaa oma kortti.

Myös rokotustietojen ylläpito käy helposti Lääkekortti.fi -palvelussa. Lääkekortista näkee helposti, milloin seuraava rokotus tulee ottaa, ja ovatko rokotukset kunnossa esimerkiksi ulkomaanmatkaa varten.

Lyhyesti
Kansallisen Lääkehoidon päivän teemana on Tunne lääkkeesi.
Teeman tarkoituksena on muistuttaa, että vastuu ajantasaisen lääkehoidon kirjaamisesta on potilaalla.
Lääkekortti on kätevä apuväline lääkityksen kirjaamiseen. Lääkekortin löydät osoitteessa: www.lääkekortti.fi
19.3.2015