Kasvot suomalaiselle lääketutkimusosaamiselle: Kliinisen lääketutkimuksen vuoden 2018 huiput on valittu

Vuoden Tutkijaksi valittiin Johanna Mäenpää (Tampereen yliopisto / TAYS), Vuoden Tutkimushoitajaksi Essi Roine (TYKS) ja Vuoden CRA:ksi Maria Sokka (Crown CRO). Henkilöt julkistettiin ja palkittiin kunniakirjoin Lääketietokeskuksen järjestämässä Kliinisten tutkimusten foorumissa 25.10.2018 Helsingissä.
 

Voittajat valittiin kliinisen lääketutkimuksen ammattilaisten antamien ehdotusten perusteella. Äänestykseen osallistuivat sekä lääkeyrityksissä että terveydenhuollon tutkimuskeskuksissa työskentelevät henkilöt.

Vuoden tutkijaksi valittiin naistentautien ja synnytysten ja gynekologisen sädehoidon erikoislääkäri, LKT Johanna Mäenpää. Hän on Tampereen yliopiston synnytys- ja naistentautiopin professori ja TAYS:n naistenklinikan ylilääkäri. Mäenpäätä kuvattiin rautaiseksi kliinisten lääketutkimusten ammattilaiseksi. Hän on erinomainen päätutkija ja vastuuhenkilö sekä erinomainen potilasrekrytoija. Yhteistyö Johannan kanssa on aina sujuvaa, ripeää ja mukavaa.

Vuoden tutkimushoitajaksi valittiin Essi Roine TYKS:sta. Häntä luonnehdittiin ammattitaitoiseksi ja huolelliseksi tutkimushoitajaksi. Roine tekee omalla työpanoksellaan esim. monitoroijan työn helpoksi, ja kaikki dokumentointi on aina ajan tasalla ja saatavilla.

Vuoden CRA:ksi valittiin Maria Sokka Crown CRO Oy:stä. Kliinisten lääketutkimusten parissa vuodesta 2005 työskennellyttä Sokkaa kuvattiin nopeaksi, tarkaksi, laaja-alaiseksi, ystävälliseksi ja positiiviseksi sekä erittäin ammattitaitoiseksi.

Suomalaiselle tutkimusosaamiselle kasvot

Palkinnon tavoitteena on antaa suomalaiselle tutkimusosaamiselle kasvot ja nostaa kliinisten lääke- ja laitetutkimusten profiilia. Lääketutkimusten toteuttaminen on erittäin vaativaa ja säänneltyä työtä, joka vaatii toteuttajilta jatkuvaa kouluttautumista ja hyvien kliinisten tutkimustapojen syvällistä tuntemusta. Tutkimuksilla on myös merkittävä rooli terveydenhuollossa.

Tänä vuonna 14. kertaa järjestettävä Kliinisten tutkimusten foorumi on verkostoitumis- ja koulutuskokonaisuus kaikille kliinisten tutkimusten parissa toimiville. Tapahtumassa on tärkeässä roolissa kuulla myös kliiniseen lääketutkimukseen osallistuneiden potilaiden kokemuksia. 

 

25.10.2018