Lääkehoidon kokonaisuuden hallinta seuraavan Lääkehoidon päivän teemana

Lääkehoidon päivän teemana on ensi vuonna lääkehoidon kokonaisuuden hallinta. Lääketeollisuus ry on mukana 17.3.2016 vietettävän Lääkehoidon päivän järjestelyissä.

Päivän tavoitteena on viimevuotiseen tapaan saada lääkkeiden käyttäjiä aktivoitumaan lääkehoitonsa seurannassa ja ylläpitämään ajantasaista lääkityslistaa. Tapahtumia järjestetään koko viikon 11 ajan.

Tänä vuonna Lääkehoidon päivää vietettiin teemalla ”Toimiiko lääkehoitosi?”. Päivän aikana järjestettiin yli sata lääkehoidon seurantaan liittyvää tapahtumaa. Apteekeissa ja terveyskeskuksissa eri puolilla Suomea järjestettiin luentotilaisuuksia sekä erilaisia tietoiskuja, kampanjoita ja muita tapahtumia. Fimeassa pidetyssä Lääkehoidon päivän seminaarissa pohdittiin keinoja järkevän lääkkeiden käytön edistämiseen.

Lääkehoidon päivän järjestelyjä koordinoi Fimea ja sen järjestävät yhteistyössä lääkehuollon ja sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän toimijat. Tavoitteena on, että teemapäivä näkyy mahdollisimman monella eri paikkakunnalla ympäri Suomen ja tapahtumia järjestettäisiin yhteistyössä eri tahojen kesken. Paikallinen tapahtuma voi olla suunnattu lääkkeiden käyttäjille, alan opiskelijoille tai terveydenhuollon ammattilaisille, ja se voidaan toteuttaa esimerkiksi apteekeissa, oppilaitoksissa ja terveydenhuollon toimipisteissä. Lääkehoidon päivän suunnittelua voi seurata verkkosivuilta www.laakehoidonpaiva.fi.

18.5.2015