Lääketieteeseen ja -tutkimukseen rahoitusta Jane ja Aatos Erkon säätiöltä

Avustuksina on myönnetty kevään aikana yhteensä kymmenen miljoonaa euroa. Eniten rahaa on saanut lääketiede ja lääketutkimus, uutisoi Helsingin Sanomat.

Helsingin yliopiston Biotekniikan insitituutin tutkimusryhmä on saanut merkittävimmän avustuksen. Professori Mart Saarman tutkimusryhmälle säätiön hallitus on myöntänyt 1,6 miljoonaa euroa Parkinsonin taudin hoitojen kehittämiseksi.

Lääketieteen tohtori Olli Lohen tutkimusryhmä sai 750 000 euroa lasten leukemian biologisen taustan selvittämiseksi. Lohen tutkimusyhmä toimii Tampereen yliopistolla. Psykologian tohtori Teija Kujala Helsingin yliopistosta sai 700 000 euroa lukivaikeuksien hermostollisen perustan tutkimiseen.

Jane ja Aatos Erkon säätiö on perustettu vuonna 2002 ja sen päätarkoituksena on tukea korkeatasoista, kansainvälistä tutkimusta sekä taidetta ja kulttuuria.

Yksi tukea saaneista tutkimushankkeista on lääketieteen tohtori Jukka Westermarckin johtama. Lääketiedettä ja teknologiaa yhdistävässä hankkeessa etsitään uutta hoitostrategiaa aivosyövän hoitoon.

Luettelo avustusten saajista löytyy säätiön verkkosivulla.

Linkki HS:n uutiseen

 

 

Lyhyesti
Lääketiede sai eniten yli 10 miljoonan euron avustuksista.
Jane ja Aatos Erkon säätiö on jakanut perustamisestaan lähtien jo noin 53 miljoonaa.
17.6.2014