SuomiAreena 2019 #HuomisenTerveys

12.07.2019

SuomiAreena 2019 #HuomisenTerveys

Tervetuloa tapahtumaan "Tämän päivän tutkimuksella huomisen terveyttä" SuomiAreenan Rantalavalla maanantaina 15.7. klo 10-17.30

Tänä vuonna halusimme tehdä sen hiukan toisin – nimittäin SuomiAreena-keskustelumme. 

Olemme koonneet yhdessä terveysalan toimijoiden kanssa SuomiAreena-yleisölle kattauksen toinen toistaan kiinnostavampia keskusteluja terveydestä, hyvinvoinnista ja tutkimuksesta raikkaasti ja ymmärrettävästi tarjoiltuna. 

Keskustelemme tieteestä, tutkimuksesta ja keksinnöistä. Miten monet lääketieteen keksinnöt ovat jo muuttaneet ihmisten elämää ja pelastaneet ihmishenkiä. Katsomme myös tulevaisuuteen ja pohdimme, miten rakennamme Suomesta maata, jossa on mahdollisuus tehdä tutkimusta; tutkimusta, josta parhaimmillaan jokainen meistä jossain elämänsä vaiheessa hyötyy.

Puhumme päivän aikana myös siitä, miten näitä aiheita käsitellään erilaisissa medioissa ja mikä yhteys terveydellä ja ilmastolla on keskenään.

Lavalle rakensimme kodin kuvaamaan tämän päivän ja ennen kaikkea huomisen terveydenhuoltoa. Se nimittäin tulee tapahtumaan entistä enemmän kodissamme tai missä tahansa arkista elämää vietämme ja olemaan entistä vähemmän sidottuna sairaalan tai terveyskeskuksen fyysisiin seiniin.

Moni muukin asia kuin perinteinen lääketiede vaikuttaa hyvinvointiimme ja terveyteemme; olemme kokonaisvaltaisia yksilöitä. Siksi kutsuimme mukaan myös porilaisia toimijoita luomaan muistiin painuvaa lavatunnelmaa ja mahdollistamaan erilaisia kohtaamisia. Yksi tärkeimmistä hyvinvoinnin edistäjistä on nimittäin aito toisten ihmisten kohtaaminen. 

#HuomisenTerveys-ohjelman juontaa sympaattinen Jaakko Loikkanen MTV Uutisista ja päivän piristyksen taukoihin tuo Kalevauva.fi.

Tule nauttimaan aidosta keskustelusta tai jos et pääse paikan päälle, voit aina osallistua keskusteluun virtuaalisesti tunnuksella #HuomisenTerveys.

Päivän järjestävät Lääketeollisuus ry, Lääkäriliitto ry ja Sailab-MedTech ry.
Tilaisuutta ovat tukemassa AstraZeneca Oy, Novartis Finland Oy, Medtronic Oy ja Johnson & Johnson.  Lavatunnelmaa ovat mahdollistamassa Floristimestari, Karhulinnan Jäätelötehdas, Porin Isku, Porin Paahtimo, Valaisinliike Helle & Helle ja Väri-Pori.