Terveysalasta talouskasvua

Terveysala on siitä merkityksellistä, että samanaikaisesti voidaan viedä eteenpäin kahta tärkeää asiaa; edistää terveyttä ja hyvinvointia sekä vauhdittaa talouskasvua innovaatioilla, tutkimuksella ja uusilla ratkaisumalleilla.

Tämä on erityisen tärkeää, kun tavoitteena on taklata yhteiskuntamme kestävyysvajetta. Suomalainen yhteiskunta tarvitsee uusia kasvun vauhdittajia. Siksi menestyksellä aloitettua terveysalan kasvustrategiaa on tärkeää jatkaa. Terveysalasta on mahdollista luoda Suomen uusi kasvun moottori.

Suomella on erinomaiset mahdollisuudet pärjätä tiukassa kansainvälisessä kilpailussa lääketutkimuksista. Laajat tietovarannot ja niiden analysointi ja käyttö tutkimuksessa ja päätöksenteossa avaavat uusia mahdollisuuksia hoidon kehittymiselle.

Lisäksi meillä on erinomaista tutkimusosaamista, huippuasiantunteva terveydenhuollon henkilöstö ja sitoutuneet potilaat. Kilpailukykyämme lisäävät myös kansainvälisesti merkittävät tienraivaajat, kuten FinnGen-tutkimushanke. Hankkeessa hyödynnetään suomalaisten biopankkien keräämiä verinäytteitä ja avataan näkymiä sairauksien syihin, hoitoon ja mikä parasta sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Kisa kansainvälisistä tutkimuksista on kova. Suomen tulee voida tarjota terveysalan tutkimukselle ja investoinneille joustava, ennnakoitava ja mahdollistava toimintaympäristö. Tämä mahdollistuu lainsäädäntöä uusimalla, riittävällä perustutkimuksen rahoituksella sekä selkeillä viranomaisprosesseilla. 

Lue lisää:

Millainen Suomi on tutkimusympäristönä