Uutiset

25.06.2024

Uusi eurooppalainen vertailu: Suomessa potilaan käytettävissä aiempaa vähemmän lääkkeitä

Lääketeollisuus ry:n eurooppalainen kattojärjestö EFPIA (The European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) on julkaissut uuden WAIT-indikaattorin (Waiting to Access Innovative Therapies). Kyseessä on vuodesta 2004 asti koottu laaja eurooppalainen selvitys, joka mittaa innovatiivisten lääkkeiden käyttöönottoa ja siihen myyntiluvan saamisesta kulunutta aikaa.

24.06.2024

Lääketeollisuus: Lääkesäästöt vaarantavat investoinnit ja hoidon saatavuuden

Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle esityksen vuodelle 2025 tulevista, yhteensä noin 130 miljoonan euron säästöistä sairausvakuutuksen lääkekorvauksiin. Nämä säästötoimet eroavat sekä suuruusluokaltaan että toimenpiteiltään merkittävästi siitä, mitä aikaisemmin hallituksen kehysriihessä linjattiin. Lääketeollisuus ry näkeekin, että valmistelun epäjohdonmukaisuus on huomattava.

13.06.2024

Lääketeollisuuden yritysten ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteistyö – lääkäreistä jo 93 prosentin tiedot julki nimellä

Lääketeollisuus ry:n jäsenyritykset käyttivät lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tehtyyn yhteistyöhön, kuten lääkäreiden kouluttamiseen ja heiltä ostettuihin asiantuntijapalveluihin, yhteensä noin 37,2 miljoonaa euroa vuonna 2023.

13.06.2024

Uusi selvitys: yhden lääketutkimuksen arvo terveydenhuollolle jopa 10 miljoonaa euroa

Lääkeyritysten toimeksiantamat kliiniset lääketutkimukset tuottavat merkittävät välittömät sekä välilliset yhteiskunnalliset hyödyt Suomeen. Lääketeollisuuden ESiOR Oy:n kanssa toteuttama uusi selvitys osoittaa, että yhden kliinisen lääketutkimuksen hoidon arvo potilaille on 1,2 miljoonaa ja yhteiskunnallinen arvo Suomen terveydenhuollolle noin 10 miljoonaa euroa.

07.06.2024

Varaslähtö SuomiAreenaan 2024 -podcastimme avaa jälleen SuomiAreenan keskustelujemme tärkeitä teemoja

On taas aika suunnata kohti Poria ja SuomiAreenaa - tervetuloa mukaan!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 33