Uutiset

22.02.2021

Eduskunnan rokoteryhmä ja Lääketeollisuus ry:n rokoteasiantuntijaryhmä: Suomalaisilla vahva luottamus rokotteisiin - rokotteiden arvo yhteiskunnalle moninkertainen kustannuksiin nähden

Eduskunnan rokoteryhmä järjesti webinaarin ”Rokotteet – kansanterveyden ja yhteystyön menestystarina” keskiviikkona 17.2.2021. Tilaisuuden vetäjänä toimi ryhmän puheenjohtaja kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP). Webinaarin tarkoituksena oli lisätä ja vahvistaa perustietoa, ymmärrystä ja luottamusta rokotteista ja rokottautumisesta.

19.02.2021

Tarkkanäköinen elinkeinopolitiikka ja houkuttelevan tutkimusympäristön rakentaminen ovat taanneet lääketeollisuuden työpaikkojen vakauden

Lääketeollisuus on muodostunut Suomessa vakaaksi työllistäjäksi ja kasvattanut tuottavuuttaan, selviää Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen julkaisemasta tutkimuksesta. Tutkijoiden mukaan lääketeollisuuden yritysten hyvä tilanne johtuu mm. määrätietoisista satsauksista bioteknologiaan vuosituhannen vaihteessa ja pitkäjänteisestä kasvustrategiatyöstä.

15.02.2021 | Krista Takkinen, viestinnän suunnittelija

Terveysala kuntiemme kasvun vauhdittajana ja hyvinvoinnin tuottajana -kuntavaalikiertue keväällä 2021

Lääketeollisuus järjestää keväällä kuntavaalitilaisuuksia terveysalan mahdollisuuksista kuntien kasvun mahdollistajana. Tervetuloa mukaan!

29.01.2021 | Petra Tirkkonen, viestintäjohtaja

Lääketeollisuus ry:n uusi puheenjohtaja Matthew Iles haluaa rakentaa entistä tiiviimpää yhteistyötä

Lääketeollisuus ry:n hallituksen uuden puheenjohtajan Matthew Ilesin mukaan kriisit, terveydenhuollon haasteet ja yhteiskuntamme taloustilanne ratkaistaan vain saumattomalla yhteistyöllä.  

28.01.2021

Lääkemarkkinoiden kasvu on hidastunut selvästi aiempiin vuosiin nähden

Lääkkeiden tukkuhintainen myynti apteekeille, sairaaloille ja päivittäistavarakauppoihin nousi vuonna 2020 1,7 prosenttia kun se esimerkiksi vuonna 2019 oli 5 prosenttia. Lääkemyyntiä kasvattaa muun muassa väestön ikääntyminen ja sen myötä kasvava sairaustaakka ja uudet hoidot. Uusien hoitojen myötä voidaan kuitenkin säästää yhteiskunnan muissa kustannuksissa, kun yhä useampi pysyy työ- ja toimintakykyisenä pidempään.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 12