Kannanotot

25.04.2024 | Anne-Mari Virolainen, toimitusjohtaja

Suomen on vaikutettava innovaatiomyönteisen EU-lääkelainsäädännön puolesta

Euroopassa rakennetaan strategista autonomiaa osana kriisinsietokykyä. Kun terveys vielä neljä vuotta sitten nähtiin paljolti EU-jäsenmaiden toimivallassa olevaksi, niin pandemia rokotteiden yhteishankinnan myötä muutti asian. Terveys on nyt yhteisen strategisen autonomian rakentamisen ytimessä.

16.04.2024

Lääketeollisuus kehysriihestä: risuja ja ruusuja Orpon hallitukselle

Lääketeollisuus ry kiittää hallitusta kehysriihen kokonaisuuteen sisältyneestä TKI-kasvupaketista. Toimiala on suuri suomalainen TKI-investointien tekijä.

23.02.2024 | Sanna Aunesluoma, toimitusjohtaja, ja Tiina Aitlahti, johtaja, lääkehoito ja -huolto

Potilaan etu on saada vaikuttavin hoito sairauteensa

Yhä useampia sairauksia saadaan hoidettua lääkehoidoilla, mutta lääkekustannusten osuus terveydenhuollon menoista ei ole kasvanut. Suomessa olisi tärkeää olla toimiva mekanismi terveydenhuollon menetelmien ja käytäntöjen arvioimiseksi läpinäkyvästi ja kattavasti, myös muiden kuin lääkkeiden osalta.

13.02.2024 | Laura Labart, erityisasiantuntija

Rokotusoikeuden laajentamisessa on järkeä

Useampien terveydenhuollon ammattiryhmien osallistaminen rokottamiseen on lämpimästi kannatettavaa ja se on tervetullut terveyden ja terveydenhuollon tehostamistoimi. 

02.02.2024 | Mari Sirviö, erityisasiantuntija

Rajat ylittävä yhteistyö huoltovarmuuden perustana

Rajat ylittävän yhteistyön tarve on tunnistettu kriittisenä edellytyksenä huoltovarmuudelle. Toimiva järjestelmä kestää erikoistilanteita, toimimaton ei.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 22