Näin toimimme

Lääketeollisuus ry tukee jäsenyritystensä toimintaa ja kehittymistä sekä vaikuttaa suomalaiseen terveyspolitiikkaan. Järjestömme ylin päättävä elin on yleinen kokous. 

Lääketeollisuus ry:n toiminnasta päättävät sen jäsenet. Korkein päätösvalta on yleisellä kokouksella, joka koostuu jäsenyrityksistä. Yleinen kokous kokoontuu kaksi kertaa vuodessa kevät- ja syyskokoukseen. Yleinen kokous valitsee joukostaan hallituksen, joka ohjaa yhdistyksen toimintaa ja linjaa yhdistyksen strategiset suuntaviivat sekä valvoo niiden toimeenpanoa. Asiat hallitukseen valmistelee työvaliokunta ja toimiston henkilökunta.

Yhdistyksen käytännön toiminnasta vastaa Lääketeollisuus ry:n toimisto, jossa työskentelee 12 lääkealan huippuasiantuntijaa. Jäsenyritystemme edustajat toimivat toimistomme asiantuntijatyön tukena yhdistyksemme toimikunnissa ja asiantuntijaryhmissä. 

Olemme vahvasti kansainvälinen toimija. Pääosa jäsenyrityksistämme on globaalisti toimivia yrityksiä ja merkittävä osa alaamme koskevasta säädännöstä tapahtuu EU:ssa. Osallistummekin aktiivisesti Euroopan kattojärjestömme EFPIAn toimintaan.

Olemme myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen.