Blogit

18.06.2021 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Avoimina kohti rohkeaa yhteistyötä

Kuntavaalit on käyty monivaiheisen ja poikkeuksellisen pitkäksi venyneen vaalikampanjoinnin jälkeen. Jännitystä ja yllätyksiä ei kyllä näistä vaaleista puuttunut! Kaikille ehdokkaille isot kiitokset itsenne peliin laittamisesta, ja lämpöiset onnittelut valituille.

20.05.2021 | Juha Klefström, FICAN tutkijaprofessori

Onnen neliapila

Monet meistä ajattelevat, että uudet lääkkeet tulevat potilaille, kunhan tutkijat vain muistavat uurastaa tarpeeksi, lääkärit taistella lääkkeiden varhaisen käyttöönoton puolesta, potilaat luovuttaa kudosta tutkimukseen ja poliitikot mainita tutkimuksen tärkeyden juhlapuheissa.

20.04.2021 | Nadia Tamminen, erityisasiantuntija

Kansalliset laaturekisterit ovat investointi parempaan hoitoon

Kansalliset laaturekisterit ovat tärkeä työkalu parempien hoitotulosten saavuttamisessa ja terveyserojen kaventamisessa.

08.04.2021 | Sanna Viitanen, Pekka Ihalmo

Miten eurolla enemmän vaikuttavuutta?

Hoitojen vaikuttavuusperusteista kohdentamista on esitetty yhtenä ratkaisuna, mutta onko meillä siihen tarvittavia työkaluja?

08.04.2021 | Laura Labart, erityisasiantuntija

Koronarokotteiden saatavuutta parannetaan tuotantoa lisäämällä, ei patentteja purkamalla.

Patenttien purkaminen ei lisäisi rokotteiden saatavuutta, eikä vauhdittaisi tuotantoa. Patenteista luopuminen ei myöskään takaisi tasapuolisempia osuuksia koronarokotteista, sillä tällä hetkellä on kyse niukkuuden jakamisesta.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 11