Blogit

20.06.2023 | Minna Kumpula, toimitusjohtaja, ja Eeva Kärkkäinen, yhteiskuntasuhdejohtaja, Novartis Finland Oy

Terveydenhuollon haasteisiin löytyy ratkaisuja yhdessä

Miten parantaa suomalaisten terveyttä ja työkykyä? Miten pitää ikääntymisen myötä kasvavat terveydenhuollon kustannukset hallinnassa?

19.06.2023 | Manja Ahola, Bayer Oy:n Turun tuotekehitysyksikön johtaja

Vapaus valita tekee tasa-arvon

Jotta saamme jatkossakin kannustettua naisia tieteen ja terveydenhuollon alalle ja etenkin johtotehtäviin, yritysten ja yhteiskunnan tulee tarjota tukea työn ja perheen yhdistämiseen. Ylipäätään perheellistymiseen liittyvän valinnanvapauden mahdollistaminen on tärkeä askel kohti yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa.

16.06.2023 | Pekka Ihalmo, FT, Market Access and Government Affairs Lead, Janssen Finland

Tutkimustyötä hankaloittavaa toisiolakia uudistettava pikaisesti tulevalla hallituskaudella

Toisiolain ripeällä uudistuksella on mahdollisuus saada tutkimusinvestoinnit reippaaseen kasvuun. Suomi on erinomainen maa potilaan hoitoa hyödyntävälle rekisteritutkimukselle, mutta moni tutkimus kompastuu lainsäädännön haasteisiin.

13.06.2023 | Juha Viertola, ​​​​​​​toiminnanjohtaja, Suomen Diabetesliitto

Kansanterveys vaatii tekoja, ja teot tietoa

Diabeteksen ja muiden kansansairauksien hoito vaatii vaikuttavia tekoja, ja teot tulee rakentaa parhaan mahdollisen tiedon varaan. Laaturekistereihin kertyvää tietoa tulee lisätä ja käyttää järjestelmällisemmin hoidon kehittämiseen.

09.06.2023 | Katri Asikainen, HARSO ry:n puheenjohtaja

Tekoälyllä harvinaisesta helpompaa?

Harvinainen sairaus on haaste diagnosoida lääkärille. Se on myös haaste potilaalle. Tohtori Googlen maagiset tietovarannot vievät monet harvinaissairaat pitkälle polulle kohti diagnoosia, joka Suomessa aikuisiällä sairastuneelle on 10–18 vuotta. Usein matka alkaa tunteella, että jotain on vialla, mutta mikä?

1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 32