Blogit

08.04.2021 | Laura Labart, erityisasiantuntija

Koronarokotteiden saatavuutta parannetaan tuotantoa lisäämällä, ei patentteja purkamalla.

Patenttien purkaminen ei lisäisi rokotteiden saatavuutta, eikä vauhdittaisi tuotantoa. Patenteista luopuminen ei myöskään takaisi tasapuolisempia osuuksia koronarokotteista, sillä tällä hetkellä on kyse niukkuuden jakamisesta.

08.04.2021 | Timo Seppälä Yhteiskuntasuhdejohtaja Amgen AB, sivuliike Suomessa

Vaikuttavuusperusteisuus lääkkeenä kestäville ratkaisuille

Terveydenhuollon suurin haaste on tarpeiden rajattomuuden ja olevien resurssien niukkuuden yhtälö. Niukkuuden yhtälö on kuitenkin ratkaistavissa – vaikuttavuusperusteisuudella. 

25.03.2021 | Ville Sipiläinen, yhteiskuntasuhdejohtaja, GlaxoSmithKline Suomi

Parhaat lääkkeet työllisyysasteen nostamiseen?

Hallitus on hallitusohjelmassaan sitoutunut 75 % työllisyysastetavoitteeseen. Tällä hetkellä tuosta lukemasta ollaan kaukana. Työllisyysaste oli 2021 tammikuussa 69,9 %, kun se vuotta aiemmin oli 71,9 %. Korona on eittämättä tehnyt tuhoa tälläkin saralla. Hallituksen huhtikuisesta puoliväliriihestä odotetaan päätöksiä työllisyysasteen parantamiseksi.

18.03.2021 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Rokotteiden vientikiellot ovat uhka taudin nujertamiselle

Viime päivinä on saatu kuulla ikäviä uutisia koskien rokotteiden viennin kieltämistä. Lehtitietojen mukaan EU:n ja Yhdysvaltojen keskustelut AstraZenecan rokotteiden viennistä Yhdysvalloista Eurooppaan ovat kariutuneet. Myös Intian suunnasta kuulemme huolestuttavia uutisia rokotteiden vientiin liittyen.

18.03.2021 | Laura Labart, erityisasiantuntija

Sähköinen rokotuskortti kasvaa täyteen mittaansa ajan myötä

Tällä viikolla vietämme valtakunnallista lääkehoidon päivää. Tämän vuosittaisen teemapäivän tarkoituksena on kannustaa meitä pohtimaan, miten voisin huolehtia terveydestäni vieläkin paremmin ja mitä lääkehoidossani minun tulisi huomioida, jos lääkkeitä käytän.

1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 17