Blogit

29.11.2021 | Jonna Nurminen, viestintäpäällikkö, MSD

MSD:llä ympäristövastuullisuus korostunut jo kymmenen vuotta

WWF:n Green Office on työpaikkojen ympäristöjärjestelmä, jonka avulla yritykset ja organisaatiot voivat vähentää toimiston ekologista jalanjälkeä ja edistää kestävää elämäntapaa.

08.11.2021 | Juha Laine, Kaisa Tuppurainen, Oskari Virtanen

Pahimmillaan nykyjärjestelmä hidastaa potilaiden mahdollisuuksia saada välttämätöntä lääkehoitoa oikea-aikaisesti

Suomessa lääkkeen rahoitus ja arviointi määräytyvät sen mukaan, annosteleeko potilas lääkkeensä itse vai annetaanko lääke sairaalassa. Tämä periaate soveltuu huonosti nykyaikaiseen lääkehoitoon. 

20.10.2021 | Sanna Viitanen, Pekka Ihalmo

Parlamentaarisen ryhmän poistettava hyvän hoidon esteitä

Potilaalla todettiin syöpä, joka oli jo levinnyt. Onneksi syöpää ymmärretään nykyään aiempaa paremmin, ja hoito onkin hyvin yksilöllistä. Lääkäri määräsi hänelle yhdistelmähoidon, jossa toinen lääkkeistä on tablettimuotoinen kotona otettava lääke ja toinen sairaalassa annosteltava.

28.09.2021 | Heikki Kurkela, Novartis Oy ja Sirpa Rinta, Lääketeollisuus ry

Lääkekorvausten rahoituksen suunnasta päätettävä osana monikanavarahoituksen purkua

Poliittisia suuntaviivoja tarvitaan pikimmiten, jotta uusien lääkehoitojen saatavuus varmistetaan tulevaisuudessakin ja tiedetään, mihin suuntaan lääkekorvausten rahoitusta kehitetään.

22.09.2021 | Tiina Aitlahti, lakimies, Lääketeollisuus ry

Säästöt eivät saa vaarantaa hyvää hoitoa

Hallitus päätti toissa keväänä kehysriihessään, että vanhustenhuollon hoitajamitoitusta tulee nostaa ja tämä rahoitetaan mm. säästämällä lääkehuollosta. Mahdollisiksi säästökeinoiksi nähdään biosimilaarien tehokkaampi käyttö sekä apteekkitalouden tehostaminen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 17