Blogit

30.05.2023 | ​​​​​​​Kaisa Tuppurainen, Healthcare Policy Lead, Roche Oy

Puhutaanko rahasta?

Suomalainen terveydenhuolto on kriisin kourissa. Vanheneva väestö, henkilökuntapula, koronan jälkiseuraukset ja valtion velkaantuminen antavat aihetta kysyä, mitä voimme terveydenhuollolta jatkossa odottaa. Kasvavien kustannusten paineessa suurta huolta tuntuvat aiheuttavan ajoittain erityisesti lääkemenot siitä huolimatta, että lääkemenojen osuus terveydenhuollon menoista on pysynyt viimeiset kymmenisen vuotta varsin vakaana, noin 15 %:ssa. 

24.05.2023 | Piia Savio, toiminnanjohtaja, Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Hedelmöityshoitojen resurssien puute on uhka syntyvyydelle

Suomessa joka viides hedelmällisessä iässä oleva kohtaa tahattoman lapsettomuuden. Lukuina määrän on arvioitu olevan 300 000. Hedelmöityshoitojen resurssien lisääminen tukisi konkreettisesti tahattomasti lapsettomien lapsitoiveen toteutumista.

22.05.2023 | Saara Hassinen, toimitusjohtaja, Terveysteknologia ry

Suomi-neito tien risteyksessä

Julkisen sektorin tuottavuuden parantaminen on yksi keino vastata tuleviin haasteisiin, joita rasittaa ilmastonmuutos, velkaantuminen, väestön ikääntyminen ja työikäisten määrän väheneminen. Tämä koskee myös sosiaali- ja terveysjärjestelmää, joka on vakavan haasteen äärellä. Saammeko sote-palvelujen kehityksen suunnan aidosti käännettyä kohti sote-uudistukselle asetettuja tavoitteita? Onko meillä rohkeutta ja tahtoa tehdä aito muutos?

16.05.2023 | ​​​​​​​Pia Annunen, LT, lääketieteellinen johtaja, Bristol Myers Squibb Finland

Lapset ansaitsevat tutkittua lääkehoitoa siinä missä aikuisetkin

Tutkimatta lääkevalmistetta myös lapsilla, ei lääkehoidosta välttämättä saada odotettuja hyötyjä ja toisaalta se saattaa aiheuttaa odottamattomia haittoja.

15.05.2023 | Petra Tirkkonen, johtaja, Lääketeollisuus ry

Puheenparsilla ei pitkälle pötkitä, sillä terveys ja vastuullisuus ovat tekoja myös SuomiAreenassa - #TerveysOnTekoja

SuomiAreena on suomalaisen keskustelun ja sanansäilän konkreettinen ilmentymä. Heti ensimmäisenä Areena-päivänä 27. kesäkuuta pureudumme kuitenkin aiheisiin, joissa pelkät puheenparret eivät riitä vaan tarvitaan reippaita toimenpiteitä.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 28