Blogit

28.11.2023 | Niilo Färkkilä, Lääketeollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja, Amgen Suomi maajohtaja

Suomi kukoistaa vain menestyvässä Euroopassa

Suomen on aktiivisesti vietävä innovaatiomyönteistä viestiä Eurooppaan.

17.11.2023 | Laura Labart, erityisasiantuntija

Antibioottiresistenssiä on torjuttava yhteiskunnan kaikilla tasoilla ja keinoilla

Antibioottiresistenssi on vakava tulevaisuuden terveysuhka. Bakteerien muuttuminen antibiooteille vastustuskykyisiksi uhkaa ihmisten ja eläinten terveyttä kaikkialla maailmassa. Jos resistenssi jatkaa yleistymistä nykyisellä vauhdilla, arvioidaan sen vuoteen 2050 mennessä aiheuttavan vuosittain 10 miljoonan ihmisen kuoleman sekä jopa 100 miljardin dollarin kustannukset  maailmantaloudelle. Maailman antibioottiviikkoa (WAAW, World Antimicrobial Awareness Week) vietetään 18.–24.11.

07.11.2023

Lähiluonnon vaaliminen on terveysteko

Opintovapaalla oleva toimitusjohtajamme Sanna Aunesluoma bloggaa luontoympäristön kehittäminen tärkeydestä, joka on samalla sekä ympäristö- että terveysteko. 

12.10.2023 | Sauli Vuoti, syöpätautien työelämäprofessori Sairaala Nova / Jyväskylän yliopisto, lääketieteellinen asiantuntija Boehringer-Ingelheim Finland

Uudet ja innovatiiviset hoitomuodot edistävät tiedettä ja ihmisten hyvinvointia tavalla, johon emme ole tottuneet

Uusien lääketieteellisten innovaatioiden käyttöönotto edistää tiedettä tuottamalla uusia tärkeitä havaintoja ja kasvattamalla hyvinvointia tavalla, johon emme ole tottuneet. Koska uusien hoitojen kustannus on usein kalliimpi kuin mihin on totuttu ja vaikutus sekä merkittävämpi että pitkäaikaisempi kuin mitä lääkehoidoilla tyypillisesti voidaan saavuttaa, kohtaa yhteiskunta uudenlaisia haasteita hoitojen käyttöönotossa.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 32