Blogit

08.06.2023 | Pasi Virta, vastuunalainen johtaja, Pfizer

Mistä lääkkeet saatavuuden turvaamiseen?

Lääkkeiden osalta saatavuushäiriö tarkoittaa, että lääkettä ei ole tilattavissa tukkukaupasta. Saatavuushäiriöitä ei siis voida estää vähittäismyyntikanavan, apteekkien lukumäärän tai sijainnin muutoksilla.

01.06.2023 | Ritva Lehtonen, ​​​​​​​liiketoimintayksikön johtaja rokotteet, toimitusjohtaja, Sanofi Oy

Rokotteisiin satsaaminen helpottaa terveydenhuollon taakkaa

Terveys ja talous kulkevat käsi kädessä.

30.05.2023 | ​​​​​​​Kaisa Tuppurainen, Healthcare Policy Lead, Roche Oy

Puhutaanko rahasta?

Suomalainen terveydenhuolto on kriisin kourissa. Vanheneva väestö, henkilökuntapula, koronan jälkiseuraukset ja valtion velkaantuminen antavat aihetta kysyä, mitä voimme terveydenhuollolta jatkossa odottaa. Kasvavien kustannusten paineessa suurta huolta tuntuvat aiheuttavan ajoittain erityisesti lääkemenot siitä huolimatta, että lääkemenojen osuus terveydenhuollon menoista on pysynyt viimeiset kymmenisen vuotta varsin vakaana, noin 15 %:ssa. 

24.05.2023 | Piia Savio, toiminnanjohtaja, Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Hedelmöityshoitojen resurssien puute on uhka syntyvyydelle

Suomessa joka viides hedelmällisessä iässä oleva kohtaa tahattoman lapsettomuuden. Lukuina määrän on arvioitu olevan 300 000. Hedelmöityshoitojen resurssien lisääminen tukisi konkreettisesti tahattomasti lapsettomien lapsitoiveen toteutumista.

22.05.2023 | Saara Hassinen, toimitusjohtaja, Terveysteknologia ry

Suomi-neito tien risteyksessä

Julkisen sektorin tuottavuuden parantaminen on yksi keino vastata tuleviin haasteisiin, joita rasittaa ilmastonmuutos, velkaantuminen, väestön ikääntyminen ja työikäisten määrän väheneminen. Tämä koskee myös sosiaali- ja terveysjärjestelmää, joka on vakavan haasteen äärellä. Saammeko sote-palvelujen kehityksen suunnan aidosti käännettyä kohti sote-uudistukselle asetettuja tavoitteita? Onko meillä rohkeutta ja tahtoa tehdä aito muutos?

1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 32