Blogit

29.08.2021 | Laura Labart, erityisasiantuntija

Ympäristökuormitukseen voidaan vaikuttaa myös julkisilla lääkehankinnoilla – tarvitaan tietoa ja yhteistyötä

Lääkkeiden haitallisiin ympäristövaikutuksiin voidaan vaikuttaa monin keinoin. Ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja voidaan tehdä paitsi lääkkeiden valmistuksessa ja toimitusketjussa, myös julkisia hankintoja tehtäessä. 

18.06.2021 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Avoimina kohti rohkeaa yhteistyötä

Kuntavaalit on käyty monivaiheisen ja poikkeuksellisen pitkäksi venyneen vaalikampanjoinnin jälkeen. Jännitystä ja yllätyksiä ei kyllä näistä vaaleista puuttunut! Kaikille ehdokkaille isot kiitokset itsenne peliin laittamisesta, ja lämpöiset onnittelut valituille.

20.05.2021 | Juha Klefström, FICAN tutkijaprofessori

Onnen neliapila

Monet meistä ajattelevat, että uudet lääkkeet tulevat potilaille, kunhan tutkijat vain muistavat uurastaa tarpeeksi, lääkärit taistella lääkkeiden varhaisen käyttöönoton puolesta, potilaat luovuttaa kudosta tutkimukseen ja poliitikot mainita tutkimuksen tärkeyden juhlapuheissa.

20.04.2021 | Nadia Tamminen, erityisasiantuntija

Kansalliset laaturekisterit ovat investointi parempaan hoitoon

Kansalliset laaturekisterit ovat tärkeä työkalu parempien hoitotulosten saavuttamisessa ja terveyserojen kaventamisessa.

08.04.2021 | Sanna Viitanen, Pekka Ihalmo

Miten eurolla enemmän vaikuttavuutta?

Hoitojen vaikuttavuusperusteista kohdentamista on esitetty yhtenä ratkaisuna, mutta onko meillä siihen tarvittavia työkaluja?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 17