Blogit

18.03.2021 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Rokotteiden vientikiellot ovat uhka taudin nujertamiselle

Viime päivinä on saatu kuulla ikäviä uutisia koskien rokotteiden viennin kieltämistä. Lehtitietojen mukaan EU:n ja Yhdysvaltojen keskustelut AstraZenecan rokotteiden viennistä Yhdysvalloista Eurooppaan ovat kariutuneet. Myös Intian suunnasta kuulemme huolestuttavia uutisia rokotteiden vientiin liittyen.

18.03.2021 | Laura Labart, erityisasiantuntija

Sähköinen rokotuskortti kasvaa täyteen mittaansa ajan myötä

Tällä viikolla vietämme valtakunnallista lääkehoidon päivää. Tämän vuosittaisen teemapäivän tarkoituksena on kannustaa meitä pohtimaan, miten voisin huolehtia terveydestäni vieläkin paremmin ja mitä lääkehoidossani minun tulisi huomioida, jos lääkkeitä käytän.

28.02.2021 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Harvinaissairauksien hoidon kehitystyöhön tulee panostaa enemmän

Noin 300 000 suomalaisella on harvinaissairaus, joka voi ilmentyä sairautena, vammana, oireyhtymänä tai epämuodostumana. Harvinaissairauksien hoito on kehittynyt viimeisten 20 vuoden aikana, mutta lääke- tai parantavia hoitoja on edelleen vain harvoihin sairauksiin.

11.02.2021 | Nadia Tamminen, erityisasiantuntija, Lääketeollisuus ry

Tutkimustyö elää ennennäkemätöntä digiloikkaa

Taudit pysäytetään tiedolla ja tiedon hyödyntämistä helpottaa se, että tutkimustyö elää ennennäkemätöntä digiloikkaa. Pitkäjänteisen tutkimusosaamisen, digitalisaation ja tehokkaan yhteistyön ansiosta olemme päässeet koronakriisinkin hoidossa jo nyt vaiheeseen, jossa osa kansalaisista on jo rokotettu. 

08.02.2021 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Lääketeollisuus ry: ”Hyvään hoitoon pääsy kuuluu kaikille”

Lääkehoidon kehitys mahdollistaa entistä useamman potilaan hoidon sairaalahoidon sijaan kotona

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 12