Blogit

07.04.2022 | Terveysalan huippuosaajat: Tom Wiklund

Työ lääketeollisuudessa avasi lääketutkimusta uudesta näkökulmasta

Syöpätautien erikoislääkäri Tom Wiklundin ura on johdattanut hänet kliinikon ja tutkijan työstä lääketeollisuuteen – ja aina takaisin. ”On tärkeää, että kliinistä tutkimusta tehdään myös Suomessa, ei pelkästään potilaiden, vaan myös lääkärien ajantasaisen osaamisen kannalta”, Tom painottaa.

31.03.2022 | Terveysalan huippuosaajat: Matias Posa

Kliinisen lääketutkimuksen väheneminen uhkaa suomalaisen terveydenhoidon kehitystä

Lääketieteen opiskelija Matias Posa selvitti pro gradu -tutkielmassaan syitä, joiden vuoksi kliinistä lääketutkimusta tehdään yhä vähemmän suomalaisissa yliopistosairaaloissa. Selvityksen mukaan tutkimuksen vähenemiselle ei ole järkevää selitystä. ”Hoitohenkilökunta on tutkimusmyönteistä ja tutkimuksen teko kannattaisi niin potilaita kuin sairaaloita”, kertoo Posa. 

29.03.2022 | Nadia Tamminen, erityisasiantuntija, Lääketeollisuus ry

Laatu- ja vaikuttavuustieto tuo oikean hoidon oikeille potilaille – ja siihen tarvitsemme laaturekistereitä

Uudet hyvinvointialueet käynnistelevät parhaillaan toimintaansa, kun sote-historiassa alkoi tänä keväänä uusi aikakausi. Tavoitteena on aiempaa vaikuttavammat ja saavutettavat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut.

22.03.2022 | Terveysalan huippuosaajat: Anne Juppo

Pieniä, suuria onnistumisen tunteita ja jatkuvaa itsensä uudistamista

Anne Juppo on tehnyt mittavan ja monipuolisen uran farmasian teknologian parissa niin lääketeollisuudessa kuin yliopistomaailmassa. Edelleen häntä innostaa päivästä toiseen halu ja mahdollisuus oppia uutta sekä kehittää lääketeknologiaa paremmaksi tulevaisuuden käyttöön.

14.03.2022 | Lääketurva-asiantuntijaryhmä

Lääkkeen pakkausseloste on paketissa syystä – näin tunnistat luotettavan tiedon

Tietoa lääkehoidosta on nykyään saatavilla yhä enemmän ja useat tietolähteet saattavat hämmentää. Pakkausseloste on luotettava tiedonlähde, sillä sen tiedot perustuvat tutkimuksiin sekä potilaiden hoidosta kertyneeseen kokemukseen. Ensi kerralla muistathan siis, että vaikka pakkausselosteen taittelu takaisin laatikkoon aiheuttaa päänvaivaa, on se siellä syytä säilyttää.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 17