Terveyttä innovaatioista

Uutta lääkettä kehitettäessä tavoitteena on aina tuottaa terveyttä ihmisille: parantaa sairauksia, hoitaa oireita tai ennaltaehkäistä sairauksia.

Lääkekehitys alkaa aina laboratoriosta, jokainen lääke on innovaatio ja pitkän kehitystyön tulos.

Lääketiede onkin mullistanut terveydenhoitoa ja uusia läpimurtoja tapahtuu jatkuvasti. Yhä useampi, ennen parantumaton sairaus voidaan nykyisin hoitaa. Esimerkkinä monet syöpäsairaudet, kuten leukemia ja rintasyöpä tai vaikkapa HIV.  

Lääkkeet tuovat ihmisille hyvinvointia ja parempaa elämänlaatua sekä pidentävät ihmisen elinikää. Yhä useampi MS- tai nivelreumapotilas pystyy käymään töissä ja säilyttää toimintakykynsä vuosia. Tästä voit lukea Lääkkeen arvo -raportistamme.

Lääketiede ei kuitenkaan kehity itsestään. Tarvitaan sinnikästä tutkimustyötä perustutkimuksen parissa ja tiivistä yhteistyötä tutkimusmaailman, yliopistojen ja teollisuuden välillä. Lääketeollisuuden tekemät satsaukset ovat elinehto lääketieteen kehittymiselle.

Tiede tuo toivoa heillekin, joilla sitä ei vielä ole. Osa potilaista pääsee tutkimuspotilaaksi ja saa sitä kautta uusimman ja vaikuttavimman lääkehoidon. Tämä on tärkeää, sillä esim. monella syöpäpotilaalla ei ole aikaa odottaa useita vuosia.

Lue lisää toimitusjohtamme blogista Siksi tiede