Blogit

23.05.2022 | Ville Kainu ja Antti Ojala, Pfizer

Ennaltaehkäisy on investointi

Kuluvalla vuosikymmenellä terveydenhuoltomme on kaksoishaasteen edessä. Yhtäältä väestömme ikääntyy, mikä näkyy tulevaisuudessa nousevina sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksina. Esimerkkinä tästä ovat muistisairaudet, joiden määrä on kasvanut merkittävästi viimeisten kymmenen vuoden aikana.

19.05.2022 | Saara Hassinen, toimitusjohtaja, Terveysteknologia ry – Healthtech Finland

Hoitavatko meitä kohta vain tietokoneet ja tekoäly?

Hurja ennustus! Tuskin näin kuitenkaan tapahtuu. Niin tietokoneiden kuin tekoälyn apua kyllä tarvitaan, paljonkin. Lääkäreille tekoäly on tukiälyä vielä pitkään. Tietokone taas on pelkkä käyttöliittymä. Se ei ole mitään ilman dataa hyödyntäviä ohjelmistoja.

18.05.2022 | Sirpa Rinta ja Suvi Mäklin

Sote-integraatio on askel kohti läpinäkyvämpää priorisointia

Hyvinvointialueet järjestäytyvät vauhdilla. Päättäjät alueilla pohtivat, miten aikaisempaa suuremmat palvelukokonaisuudet voidaan sovittaa yhteisiin raameihin ja kohdentaa resurssit sinne, missä niillä saadaan eniten vaikuttavuutta – terveyttä ja hyvinvointia. Kyse on valintojen tekemisestä eli priorisoinnista.

28.04.2022

Terveydenhuollon priorisointi – mustarastaan heleää liverrystä vai variksen karskia raakkua

Mitä priorisointi tarkoittaa ja kuinka se tulisi käytännössä toteuttaa? 

25.04.2022 | Laura Labart, erityisasiantuntija

Kansalliseen rokotusohjelmaan sijoitettu euro maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti

Huhtikuun viimeisellä viikolla vietetään Kansainvälistä rokotusviikkoa. Mahtaneeko teemaviikko erottua enää kaiken koronaan liittyvän rokotuskeskustelun lomasta. Mutta oikeastaan nyt on hyvä hetki pohtia mitä hyötyä rokotteista meille on. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 17