Kannanotot

21.09.2023 | Petra Tirkkonen, vt. toimitusjohtaja

Budjettiriihi: Kannatamme hallituksen panostuksia innovaatioihin, tutkimukseen ja kasvuun. Lääkeasioiden uudistus on välttämätöntä pistää ripeästi toimeen

Lääketeollisuus ry pitää tärkeänä hallituksen halua panostaa innovaatioihin, tutkimukseen ja osaamiseen tiukassa taloustilanteessa. Arvostamme sitä, että hallituksen toimenpiteet tähtäävät vahvasti uusien investointien saamiseen Suomeen ja talouskasvuun.

13.09.2023 | Suvi Mäklin, erityisasiantuntija

Lääkkeiden vuosiomavastuun osittamista on edistettävä pikaisesti

Suomalaisten potilaiden maksama osuus avohoidon lääkekustannuksista on monelle este hyvälle lääkehoidolle. Hallitusohjelmaan kirjattu lääkekorvausten vuosiomavastuun jakaminen osiin on selkeä keino potilaiden maksuosuuden kohtuullistamiseksi.

07.09.2023 | Petra Tirkkonen, vt. toimitusjohtaja

Hallituksen ohjelman tulee siirtyä nopeaan toimeenpanoon

Petteri Orpon hallituksen ohjelma sisältää lääkealan näkökulmasta monia tärkeitä kirjauksia. Kesän alkaessa kääntyä syksyyn on aika kääriä hihat ja ryhtyä niiden ripeään toimeenpanoon.

19.06.2023 | Sanna Aunesluoma, toimitusjohtaja

Hallitusohjelmassa otetaan tulevaisuusaskel kohti entistä parempaa potilaiden hoitoa ja terveysalan kasvua

Hallitusohjelmassa päätetään jatkaa lääkeasioiden uudistusta. Uusien lääkkeiden arviointia, lääkkeiden huoltovarmuutta ja velvoitevarastoinnin lainsäädäntöä uudistetaan, mikä on potilaiden häiriöttömän lääkehoidon kannalta välttämätöntä.

25.05.2023 | Tiina Aitlahti, johtaja, lääkehoito- ja huolto

Suomalaisilla potilailla tulee olla oikeus uusiin ja vaikuttavimpiin hoitoihin

Lääkehoitojen arviointia ja käyttöönottoa tulee kehittää ripeästi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 22