Lääketeollisuudessa työskennellään lapsikuolleisuuden vähentämiseksi

16.09.2020 | Anna Dammert, viestintäpäällikkö, GSK

Lääketeollisuudessa työskennellään lapsikuolleisuuden vähentämiseksi

Arvioiden mukaan lähes kuusi miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta menehtyy vuosittain tauteihin, jotka voitaisiin ehkäistä helposti. Tilanteen kohentamiseksi lääkeyhtiö GSK tekee tiivistä yhteistyötä Save the Childrenin kanssa.

GSK:n ja Save the Childrenin yhteistyö alkoi seitsemän vuotta sitten. GSK hyödyntää projektissa laajaa tieteellistä asiantuntijuuttaan, jotta lapsikuolleisuuden vähentämiseen löydettäisiin uusia keinoja. Kumppanuus keskittyy erityisesti kehittämään perusterveydenhuollon saavutettavuutta ja satsaamaan terveydenhuollon työntekijöiden koulutukseen ja tarvikkeiden saatavuuteen köyhissä yhteisöissä.

Kumppanuuteen sisältyy myös GSK:n tavoite kehittää lapsille sopivia lääkkeitä sekä työskennellä parempaa lapsiterveyspolitiikkaa kohden niin paikallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. 

Tavoitteena pelastaa miljoonan lapsen henki 

Yhteistyön kunnianhimoinen tavoite on pelastaa miljoonan lapsen henki. Projektissa GSK:n tutkimustyö, toimitusketjut ja rokotteet ja Save the Childrenin asiantuntijuus haavoittuvimpien lasten parissa yhdistyvät.

Kumppanuuden aloittamisen myötä GSK on tavoittanut yli 2,98 miljoonaa lasta 46 maassa. Yli 114 000 alle 5-vuotiasta lasta on rokotettu ja yli 282 000 lapselta on hoidettu ripuli, malaria tai keuhkokuume.

Työtä tehdään 46 maassa ja lippulaivaohjelmat toimivat Keniassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Nigeriassa.

GSK on tukenut myös paikallisesti Suomen Pelastakaa Lapset ry:tä hyväntekeväisyyskampanjoiden ja työntekijälahjoitusten avulla. 

Lue lisää Save the Children -yhteistyöstä täältä.