Uutiset

01.03.2021

Lääkkeiden kehittäminen on aina riskisijoitus

Lääkkeiden ja rokotteiden kehittäminen vaatii investointeja, eikä pitkällekään kehitetty tuote päädy välttämättä ikinä käyttöön. Koronarokotteiden saaminen käyttöön vajaassa vuodessa on ollut mahdollista uusia keksintöjä suojaavien immateriaalioikeuksien turvin.

26.02.2021

Harvinaissairailla on oikeus diagnoosiin ja hyvään hoitoon

Harvinaissairauksia on maailmanlaajuisesti noin 8000 ja uusia tunnistetaan vuosittain noin 250. Suuri osa harvinaissairauksista on geneettisiä ja ne ovat usein myös perinnöllisiä. Vähäisen esiintyvyyden vuoksi potilailla on usein edelleen haasteita saada oikea diagnoosi ja hoito sairauteensa.

22.02.2021

Eduskunnan rokoteryhmä ja Lääketeollisuus ry:n rokoteasiantuntijaryhmä: Suomalaisilla vahva luottamus rokotteisiin - rokotteiden arvo yhteiskunnalle moninkertainen kustannuksiin nähden

Eduskunnan rokoteryhmä järjesti webinaarin ”Rokotteet – kansanterveyden ja yhteystyön menestystarina” keskiviikkona 17.2.2021. Tilaisuuden vetäjänä toimi ryhmän puheenjohtaja kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP). Webinaarin tarkoituksena oli lisätä ja vahvistaa perustietoa, ymmärrystä ja luottamusta rokotteista ja rokottautumisesta.

19.02.2021

Tarkkanäköinen elinkeinopolitiikka ja houkuttelevan tutkimusympäristön rakentaminen ovat taanneet lääketeollisuuden työpaikkojen vakauden

Lääketeollisuus on muodostunut Suomessa vakaaksi työllistäjäksi ja kasvattanut tuottavuuttaan, selviää Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen julkaisemasta tutkimuksesta. Tutkijoiden mukaan lääketeollisuuden yritysten hyvä tilanne johtuu mm. määrätietoisista satsauksista bioteknologiaan vuosituhannen vaihteessa ja pitkäjänteisestä kasvustrategiatyöstä.

15.02.2021 | Krista Takkinen, viestinnän suunnittelija

Terveysala kuntiemme kasvun vauhdittajana ja hyvinvoinnin tuottajana -kuntavaalikiertue keväällä 2021

Lääketeollisuus järjestää keväällä kuntavaalitilaisuuksia terveysalan mahdollisuuksista kuntien kasvun mahdollistajana. Tervetuloa mukaan!

1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 32