Lääketeollisuuden rooli on ollut ratkaiseva koronakriisin aikana ja on myös tulevaisuudessa

01.12.2021

Lääketeollisuuden rooli on ollut ratkaiseva koronakriisin aikana ja on myös tulevaisuudessa

Yhdistyksen uusi hallitus luottaa yhteistyön voimaan

Lääketeollisuus ry valitsi syyskokouksessaan 29.11.2021 hallituksen vuodelle 2022. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajat ensimmäisessä kokouksessaan helmikuussa.

Uusia jäseniä hallituksessa ovat Simone Böhrer (BMS), Tomer Feffer (Bayer) ja Tanja Veikkola (GSK). Erovuorossa olleet Mikko Fernström (Biogen) ja Anna Manner-Raappana (Roche) valittiin uudelleen.

Heidän lisäkseen hallituksen jäseninä jatkavat Matthew Iles (AbbVie), Johanna Bexar-Hannula (Merck), Nina Ekholm-Wenberg (Janssen), Niilo Färkkilä (Amgen), Petri Lehto (MSD), Deb Mangone (Pfizer) ja Jenni Vuola (Sanofi).

”Lääketeollisuuden merkitys on korostunut koronapandemian aikana ja se pysyy vahvana myös tulevaisuudessa. Alamme on tehnyt kaikkensa varmistaakseen saumattomat lääkehuollon toimitusketjut ja lääkkeiden saatavuuden koko kriisin ajan. Se ei ole ollut yksinkertainen tehtävä eikä olisi millään onnistunut ilman tiivistä yhteistyötä virkamiesten ja terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Tuota yhteistyötä haluamme jatkaa ja kehittää edelleen”, Lääketeollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Matthew Iles toteaa.

”Globaalisti lääketeollisuuden rooli on ollut ratkaiseva koronakriisin aikana. Alan huippuosaajat ja tutkimusyhteisöt ovat tehneet tiivistä yhteistyötä ja vaihtaneet tietoa avoimemmin kuin koskaan. Vain tämä mahdollisti rokotteiden kehittämisen ja tuotannon ennennäkemättömällä aikataululla. Ja työ jatkuu, sillä meillä on yhteinen haastaja; rivakasti muuttuva koronavirus”, painottaa Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti.

Myös maamme talouden elpymisen näkökulmasta lääkeala ja koko terveysala on merkittävä. Pelkästään lääketeollisuuden investoinnit kasvoivat vuonna 2020 jopa 39 % vuoden takaiseen lukuun verrattuna. 

Viimeaikaiset selvitykset tukevat käsitystä siitä, että esimerkiksi tutkivan lääkealan kasvumahdollisuudet ovat Suomessa erinomaiset. Siksi onkin erityisen tärkeää, että tulevana vuonna myös julkisen talouden suunnittelussa tuetaan kasvun edellytyksiä rivakasti ja rohkeasti esimerkiksi tutkimusrahoitusta turvaamalla. 
 
Lisätietoja: Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti 050 512 2380.