Lääketeollisuus ry sai uuden hallituksen

01.12.2022

Lääketeollisuus ry sai uuden hallituksen

Lääketeollisuus ry valitsi syyskokouksessaan 30.11.2022 hallituksen vuodelle 2023. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajat vuoden 2023 ensimmäisessä kokouksessaan.

Uusia jäseniä hallituksessa ovat Minna Kumpula (Novartis) ja Evris Michalopoulos (BMS). Erovuorossa olleet Nina Ekholm-Wenberg (Janssen), Johanna Bexar-Hannula (Merck) ja Niilo Färkkilä (Amgen) valittiin uudelleen.

Heidän lisäkseen hallituksen jäseninä jatkavat Lewis Beake (MSD), Tomer Feffer (Bayer), Sami Huilla (Pfizer), Matthew Iles (AbbVie), Anna Manner-Raappana (Roche), Tanja Veikkola (GSK) ja Jenni Vuola (Sanofi).

Lääketeollisuuden rooli osana toimivaa yhteiskuntaa on korostunut viimeaikaisten kriisien aikana. Ala on valmis omalta osaltaan varmistamaan katkeamattoman lääkehuollon toimivuuden ja vaikuttavien lääkehoitojen saatavuuden suomalaisille potilaille kaikissa olosuhteissa. Tämä edellyttää kuitenkin tiivistä vuoropuhelua ja yhteistyötä kaikkien toimijoiden kanssa sekä kestäviä päätöksiä myös yhteiskunnalta. Muuttavassa maailmassa Suomen huoltovarmuuden varmistaminen ja lääkkeiden kaltaisten kriittisten hyödykkeiden saatavuus on entistä haastavampaa.

”Tuleva vuosi on äärimmäisen kiinnostava juuri aloittaneelle hallituksellemme, koska menemme vauhdilla kohti ensi kevään eduskuntavaaleja ja uutta hallituskautta. Pidämme tärkeänä, että suomalaiset päättäjät näkevät terveysalan kasvun mahdollisuudet. Alamme yritykset haluavat toimia uusien hyvinvointialueiden aitoina kumppaneina ja varmistaa, että Suomi on jatkossakin kiinnostava maa tehdä lääketieteellistä tutkimusta.”, toteaa Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti.

Lisätietoja:
Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti, puh. 050 512 2380.