Mika Tuovinen Lääketeollisuus ry:n erityisasiantuntijaksi

25.03.2024

Mika Tuovinen Lääketeollisuus ry:n erityisasiantuntijaksi

Mika Tuovinen aloittaa Lääketeollisuus ry:ssä sairaalalääkkeistä ja rokotteista vastaavana erityisasiantuntijana 15.4.2024 osana lääkehoidon ja -huollon tiimiä.

Mika tuo yhdistykseen pitkäaikaista kokemusta lääketeollisuudesta. Hän on työskennellyt noin 15 vuoden ajan erilaisten lääkkeiden markkinoille pääsyyn liittyvien tehtävien parissa, viimeisimmäksi MSD Finland Oy:ssä, jossa hän on vastannut sairaaloiden lääkehankintoihin liittyvistä tarjouksista. 

Koulutukseltaan Mika on filosofian maisteri (biotieteet) Helsingin yliopistosta. Lisäksi hän on suorittanut terveystaloustieteen opinnot Yorkin yliopistossa. 

”Lääketeollisuus ry tarjoaa poikkeuksellisen laaja-alaisen näköalapaikan, jossa voin hyödyntää aiemmin hankkimaani kokemusta ja oppia paljon lisää. Tässä vaiheessa työuraani mahdollisuus olla vaikuttamassa koko toimialan toimintaympäristön kehitykseen tuntuu erityisen kiinnostavalta”, kertoo Mika Tuovinen.

Yhdistyksemme toimii tutkivan lääketeollisuuden edunvalvojana ja vaikuttajana niin kotimaassa kuin Euroopassa. Tehtävämme on vaikuttaa lainsäädäntöön ja yhteiskuntaamme yhdessä alan muiden toimijoiden kanssa.

”Uusilla lääkehoidoilla ja rokotteilla on merkittävä rooli ihmisten työ- ja toimintakyvyn ylläpitämisessä ja sairauksien ennaltaehkäisyssä. On tärkeää, että uudet vaikuttavat menetelmät saadaan ripeästi potilaiden ja terveydenhuollon käyttöön. Mika tuo yhdistykseen arvokasta osaamista käyttöönottoprosessien kehittämiseksi”, toteaa Tiina Aitlahti, Lääketeollisuus ry:n lääkehoidosta ja -huollosta vastaava johtaja.