07.10.2021

Suvi Mäklin vahvistamaan Lääketeollisuus ry:n tiimiä soteen liittyvissä lääkerahoituskysymyksissä

Terveystaloustieteilijä Suvi Mäklin on aloittanut Lääketeollisuus ry:ssä erityisasiantuntijana. Mäklin tuo yhdistykseen vahvaa asiantuntemusta soteen liittyvistä lääkerahoituskysymyksistä.

Rahoitusmalli muuttuu tulevassa sotejärjestelmässä merkittävästi, ja se edellyttää jatkuvaa kehittämistä sekä sairaaloissa käytettävien lääkkeiden että avohoidon Kela-korvattavien lääkkeiden osalta.

Korvattavien lääkkeiden rahoituksen suuntaviivoja pohditaan soten monikanavaista rahoitusta koskevassa parlamentaarisessa työryhmässä. Mäklin tulee työskentelemään näiden lääkerahoituksen jatkokehittämistarpeiden kysymysten parissa.

Mäklin on aikaisemmin toiminut erikoistutkijana THL:ssa sote-rahoitukseen, palvelujen käyttöön ja tarvevakiointiin liittyvissä tehtävissä. Lisäksi hän on työskennellyt tutkijana HTA-tutkimukseen keskittyneessä Finohtassa sekä Syöpärekisterissä syöpäseulontoja ja syöpäkustannuksia koskevissa selvityksissä. 

Koulutukseltaan Suvi on alun perin terveystieteiden maisteri. Lisäksi hän on valmistunut Yorkin yliopistosta terveystaloustieteen maisteriksi (M.Sc. in Health Economics).

Lisätietoja:

Suvi Mäklin, erityisasiantuntija, suvi.maklin@laaketeollisuus.fi, p. 044 5676 920