SuomiAreenassa otetaan lapio kauniiseen käteen - #TerveysOnTekoja

09.07.2022 | Petra Tirkkonen, johtaja, Lääketeollisuus ry

SuomiAreenassa otetaan lapio kauniiseen käteen - #TerveysOnTekoja

Keskiviikkona 13. heinäkuuta istutetaan SuomiAreenassa terveemmän Suomen taimia. Päivän aikana käsittelemme ajankohtaisia terveys- ja tutkimusaiheita Rantalavan siirtolapuutarhassamme seitsemän eri näkökulman ja keskustelun kautta.

Terveys on tekoja. Niinpä keskiviikkopäivänä 13.7. otamme yhdessä lapion kauniiseen käteen ja pohdimme ajankohtaisia terveysaiheita erilaisista näkökulmista. 

Pohdimme mm. mistä ihmeestä löytäisin rokotustietoni ja miksi aikuisten rokottautumista tulisi edistää. Puhumme myös siitä, pitääkö kaikkia edelleen hoitaa, vaikka yhteiskunnan resurssit ovat rajalliset. Onko kaikilla oikeus arvostavaan kohtaamiseen ja miksi ylipäätään joidenkin sairauksien hoitamiseen liittyy stigmaa?

Päivän aikana keskustellaan myös siitä, ohjaako terveydenhuoltoa tottumus vai tieto ja hoitaako meitä kohta vain tekoäly. Miten terveystietojamme hyödynnetään tutkimuskäytössä ja miten tulevilla hyvinvointialueilla varmistetaan, että kaikki saavat tasapuolisesti parasta mahdollista hoitoa?

Iltapäivän aikana keskitymme myös lääketutkimukseen, joka hyödyttää potilaiden lisäksi myös yhteiskuntaa. Kuinka saisimme Suomeen entistä enemmän lääkkeiden tutkimusinvestointeja ja tuotantoa? Miten lääketutkimus varmistetaan uusilla hyvinvointialueilla? Jääkö tutkimustyö arjen kiireen jalkoihin ja budjettien puristukseen? Aiheesta keskusteluissa mukana myös mm. tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen.

Nähdään SuomiAreenassa! 

Tutustu #TerveysOnTekoja ohjelmaamme ja aikatauluun täällä.

Petra Tirkkonen,
Johtaja, Lääketeollisuus ry