Lääkealan saatavuusfoorumi 2024

12.04.2024

Lääkealan saatavuusfoorumi 2024

Tilaisuudessa keskustelemme muun muassa eurooppalaisesta huoltovarmuudesta sekä uusista innovatiivisista hoidoista työkaluna parantaa ja ennaltaehkäistä sairauksia sekä lisätä ihmisten työ- ja toimintakykyä.

Jo viidettä kertaa järjestettävä Lääkealan saatavuusfoorumi pidetään tänä vuonna Helsingin Epicenterin Lounge-tapahtumatilassa perjantaina 12.4. klo 9:00-11:00. Aamukahvia on tarjolla klo 8:30 alkaen.

Avauspuheenvuoron pitää sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen ja kahden eri paneelikeskustelun johdantopuheenvuorot kuulemme viestinnän ja yritysvastuun johtaja, EU-vaaliehdokas Tuuli Kousalta (vihr.) sekä europarlamentaarikko, EU-vaaliehdokas Sirpa Pietikäiseltä (kok.). Moderaattorina on toimittaja Jan Andersson.

Ohjelma:

8:30 Tarjolla kahvia

9:00 Ministerin tervehdys - sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen

9:10 Toimialan näkemys - Lääketeollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Niilo Färkkilä

9:20 Paneelikeskustelu: Rajat ylittävä yhteistyö on Euroopan kriisivalmiuden perusta

  • Johdantopuheenvuoro: viestinnän ja yritysvastuun johtaja, EU-vaaliehdokas Tuuli Kousa (vihr.)
  • Panelistit: Helsingin yliopiston lääkehuollon ja huoltovarmuuden työelämäprofessori Risto Kanerva, toiminnanjohtaja, EU-vaaliehdokas Timo Kaunisto (kesk.), viestinnän ja yritysvastuun johtaja, EU-vaaliehdokas Tuuli Kousa (vihr.), Huoltovarmuuskeskuksen vanhempi varautumisasiantuntija Marjukka Kuittinen ja Fimean ylijohtaja Eija Pelkonen.

10:05 Paneelikeskustelu: Jokaisen eurooppalaisen oikeus parhaaseen mahdolliseen hoitoon asuinpaikasta riippumatta

  • Johdantopuheenvuoro: europarlamentaarikko, EU-vaaliehdokas Sirpa Pietikäinen (kok.)
  • Panelistit: kansanedustaja, EU-vaaliehdokas Maria Guzenina (sd.), kansanedustaja, EU-vaaliehdokas Merja Kyllönen (vas.), STM:n johtava asiantuntija Lauri Pelkonen, europarlamentaarikko, EU-vaaliehdokas Sirpa Pietikäinen (kok.), Suomen syöpäpotilaat ry:n toiminnanjohtaja Jenni Tamminen-Sirkiä.

10:50 Päätössanat ja johtopäätökset - Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Aunesluoma

11:00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu tapahtumaan joko paikan päälle tai webinaariin täältä. Webinaariin ilmoittautuvat saavat linkin vahvistusviestissä ja se on myös saatavilla tästä.

Tervetuloa!