Julia Österman aloittaa Lääketeollisuus ry:n juridisista kysymyksistä vastaavana erityisasiantuntijana

03.04.2023

Julia Österman aloittaa Lääketeollisuus ry:n juridisista kysymyksistä vastaavana erityisasiantuntijana

Julia Österman aloittaa yhdistyksemme juridisista kysymyksistä vastaavana erityisasiantuntijana 11.4.

Koulutukseltaan Österman on juristi ja hän siirtyy yhdistykseemme Borenius asianajotoimistosta. Aiemmin hän on ollut töissä myös Kilpailu- ja kuluttajavirastossa sekä asianajotoimisto Castrén & Snellmanilla. Österman on työskennellyt muun muassa IP-asioiden, tietosuojakysymysten sekä kaupallisten sopimusten parissa.

Lääketeollisuus ry:ssä Österman vastaa alan kansallisen ja kansainvälisen lainsäädännön seuraamisesta ja tukee yhdistystä erilaisissa juridisissa kysymyksissä.

”On upeaa päästä soveltamaan oikeudellista osaamistani ja kokemustani tutkivan lääketeollisuuden ainutlaatuisiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Odotan innolla työskentelyä ihmisten kanssa, jotka ovat sitoutuneet terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen yhteiskunnassa”, Österman kertoo.

Tehtävässään Österman tulee osallistumaan tiiviisti myös eurooppalaisen kattojärjestömme EFPIA:n työhön ja tekemään tiivistä yhteistyötä alan viranomaisten, päätöksentekijöidemme ja monien sidosryhmiemme kanssa sekä Suomessa että EU:ssa.

”Yhdistys edustaa tutkivaa lääketeollisuutta, toimialaa, joka on erittäin säädelty. Julia tuo yhdistykseen kriittistä juridista osaamista”, toteaa Nadia Tamminen, Lääketeollisuus ry:n johtaja, tutkimus ja innovaatiot.

Lisätietoja:
Nadia Tamminen, nadia.tamminen@laaketeollisuus.fi