Kohta on taas aika suunnata kohti Poria ja SuomiAreenaa - Tervetuloa mukaan!

24.05.2024

Kohta on taas aika suunnata kohti Poria ja SuomiAreenaa - Tervetuloa mukaan!

Tiistaina 25.6. järjestämme Suomi Areenan Rantalavalla iltapäivän ajan kiinnostavia keskusteluja terveydestä ja hyvinvoinnista.

Keskustelemme suomalaisten työ- ja toimintakyvystä, hyvinvointialueiden tulevaisuudesta ja investoinneista, Euroopan kilpajuoksusta Yhdysvaltojen ja Kiinan kanssa tutkimuksessa sekä ennaltaehkäisevästä terveydenhuollosta. Haasteet Suomen ja Euroopan edessä ovat mittavat, mutta yhteistyössä pärjäämme. Moderaattorina on toimittaja Jaakko Loikkanen.

Päivän ohjelmassa mukana ovat AbbVie Oy, Bayer Oy, GSK Oy, IQVIA Finland Oy, Merck Oy, MSD Finland Oy, Novartis Finland Oy, Novo Nordisk Farma Oy, Pfizer Oy, Roche Oy, Sanofi Oy, Takeda Oy ja Terveysteknologia ry.

Tervetuloa siis mukaan keskustelemaan tiistaina 25.6! Tutustu tarkemmin päivän ohjelmaamme ja keskustelijoihin alla - nähdään Porissa tai MTV Katsomon kautta!
 

Ohjelma:
 

14.00–14.05 Avauspuheenvuoro

Anne-Mari Virolainen, Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja
 

14.05–14.45 Yli 50 tervettä työvuotta – tarua vai pian totta?

Meidän suomalaisten toimintakykyisten työvuosien on kestettävä tulevaisuudessa pidempään kuin koskaan aiemmin. Tämän toteutuminen vaatii sairauksien tehokkaampaa ennaltaehkäisyä sekä terveytemme ylläpitoa ja tukemista vauvasta vaariin. Miten uudistuneet sote-palvelut saadaan tuotettua ja resurssit kohdennettua yhdenvertaisesti ja entistä vaikuttavammin niitä tarvitseville? Miten suuntaamme kustannustehokkaat digitaaliset palvelut, lääkehoidot ja rokotteet sinne, missä ne tuovat eniten lisäarvoa?

Keskustelussa mukana: Kaisa Juuso (sosiaali- ja terveysministeri), Lauri Lyly (kansanedustaja, Sosiaalidemokraatit), Sari Mäkinen (toimialuejohtaja, Pirkanmaan hyvinvointialue), Suvi-Anne Siimes (toimitusjohtaja, Työeläkevakuuttajat Tela ry) ja Anne-Mari Virolainen (toimitusjohtaja, Lääketeollisuus ry) 


15.00–15.45 Hyvinvointialueet ässänä Suomen hihassa? 

Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä tehtävä terveysalan tutkimus- ja kehitystyö (TKI) on merkittävä osa terveydenhuoltoamme. Se tuottaa talouskasvua ja terveyttä parempien palveluiden, kasvavan osaamisen ja vaikuttavampien hoitojen varhaisemman saatavuuden myötä. Terveysala on yksi toimialoista, jotka ovat viime vuosina kasvattaneet investointeja Suomeen. Miten voimme jatkossakin tukea TKI-työtä sekä houkutella investointeja ja varmistaa uusimmat innovaatiot potilaiden käyttöön?

Keskustelussa mukana: Pekka Ihalmo (Market Access and Government Affairs Lead, Johnson & Johnson), Krista Kiuru (kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, Sosiaalidemokraatit), Päivi Sillanaukee (terveyden ja hyvinvoinnin erityislähettiläs, STM) ja Juha Töyräs (tutkimus- ja innovaatiojohtaja, Pohjois-Savon hyvinvointialue)


16.00–16.45 Kuka voittaa kansainvälisen kilpajuoksun lääketutkimuksista?

Euroopan unionissa valmistellaan lainsäädäntöhankkeita, jotka koskettavat meitä kaikkia. Uutta lainsäädäntöä pukkaa myös terveysalalle, ja nyt on tärkeää varmistaa, että sillä aidosti parannetaan ihmisten terveyttä sekä Euroopan kilpailukykyä. Suomi voi kukoistaa vain menestyvässä Euroopassa. Samalla Yhdysvallat ja Kiina haastavat Euroopan myös lääketutkimuksen investoinneissa. Miten tässä tilanteessa varmistamme innovaatiomyönteisen eurooppalaisen sääntelyn?

Keskustelussa mukana: Laura Huhtasaari (kansanedustaja, Perussuomalaiset), Mia Laiho (kansanedustaja, Kokoomus), Matias Mäkynen (kansanedustaja, Sosiaalidemokraatit) ja Ville Niinistö (europarlamentaarikko, Vihreät)


17.00–17.45 Ennaltaehkäisevä terveydenhuolto soten solmujen avaajana

Hoitamattomien tai liian myöhään diagnosoitujen sairauksien hintalappu on suuri sekä yhteiskunnalle että yksilölle, eikä meillä ole siihen varaa. Sairauksien ennaltaehkäisy, varhainen puuttuminen ja ajoissa aloitettu vaikuttava hoito ovat ratkaisuja kustannusten kasvun hillitsemiseen sekä suomalaisten sote-palvelujen turvaamiseen. Mitkä ovat ne vaikuttavimmat ennaltaehkäisyn keinot, joilla tuemme suomalaisten terveyttä vauvasta vaariin?

Keskustelussa mukana: Marjaana Lahti-Koski (pääsihteeri, Sydänliitto), Mikko Ollikainen (kansanedustaja, RKP), Kristiina Patja (terveydenhuollon professori, Helsingin yliopisto) ja Kirsi Pietiläinen (kliinisen metabolian professori, Helsingin yliopisto)

Lisätietoja:
Petra Siitonen, viestinnän asiantuntija, petra.siitonen@laaketeollisuus.fi