Lääketeollisuus ry mukana Lääkkeetön Itämeri -kampanjassa

28.08.2020 | Petra Tirkkonen, viestintäjohtaja

Lääketeollisuus ry mukana Lääkkeetön Itämeri -kampanjassa

Maanantaina 31.8. alkavan Lääkkeetön Itämeri -kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta siitä, että vanhat ja tarpeettomat lääkkeet eivät kuulu viemäriin tai roskikseen. Pienilläkin teoilla voi suojella Itämerta.

Tutkimuksen mukaan lähes viidesosa suomalaisista hävittää lääkkeitä roskikseen, viemäriin tai vessanpönttöön. Näin ei tulisi tehdä, koska Itämeri on kuormitukselle herkkä, pieni ja matala sisämeri.

Vanhat ja tarpeettomat lääkkeet ovat vaarallista jätettä ja ne pitää viedä apteekkeihin. Apteekkiin voi palauttaa myös vanhat ja tarpeettomat kiinteät ja nestemäiset lääkkeet, tabletit, kapselit sekä tuubit, joissa on vielä lääkettä jäljellä. Myös käytetyt lääkelaastarit tulisi palauttaa lääkejätteen mukana apteekkiin.

Itämerta voi suojella pienillä teoilla. Myös siten, että osallistut kampanjaan ja lisäät osaltasi tietoisuutta siitä, miten lääkkeet tulisi hävittää.

Kampanjan toteuttavat GSK, HSY, Lääketeollisuus ry, Mehiläinen, Oriola, Orion, Porvoon vesi, sosiaali- ja terveysministeriö, Tamro, Yliopiston apteekki, ympäristöministeriö sekä viestintätoimisto Cocomms. Asiantuntijoina toimivat Apteekkariliitto ja Suomen Ympäristökeskus SYKE. Kampanjan suojelija on John Nurmisen Säätiö.

Kampanjaa voit seurata kampanjasivulla http://laakkeetonitameri.fi/ ja somessa aihetunnisteella #lääkkeetönitämeri, Facebookissa @laakkeetonitameri-tililllä, Instagramissa tunnuksella @laakkeeton_itameri ja Twitterissä @Vieapteekkiin.

Tätä tärkeää viestiä kannattaa jakaa!