Lääketeollisuus ry sai uuden hallituksen

30.11.2023

Lääketeollisuus ry sai uuden hallituksen

Yhdistyksen syyskokouksessa 28.11. valittiin uusi hallitus vuodelle 2024. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajat vuoden 2024 ensimmäisessä kokouksessaan.

Uusia jäseniä yhdistyksen hallituksessa ovat Ritva Lehtonen (Sanofi), Jaakko Linna (Novo Nordisk Farma), Alvin Liu (MSD) ja Jaakko Viitala (AstraZeneca). Erovuorossa ollut Sami Huilla (Pfizer) valittiin uudelleen.

Heidän lisäkseen hallituksen jäseninä jatkavat Johanna Bexar-Hannula (Merck), Nina Ekholm-Wenberg (Janssen), Niilo Färkkilä (Amgen), Minna Kumpula (Novartis), Anna Manner-Raappana (Roche), Evris Michalopoulos (BMS) ja Tanja Veikkola (GSK).

Syyskokouksessa päätettiin myös yhdistyksen toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Ne luovat raamin ensi vuoden toiminnalle sekä toimikuntien ja asiantuntijaryhmien tehtäville.

”Kulunut vuosi on ollut koko yhdistykselle varsin vauhdikas ja tärkeä. Teimme koko alkuvuoden tinkimättä töitä saadaksemme toimialallemme tärkeät asiat uuteen hallitusohjelmaan. Jäsenyrityksillämme oli tässä työssä ratkaiseva rooli – niin myös yhdistyksen hallituksella”, toteaa yhdistyksen vt. toimitusjohtaja Petra Tirkkonen.

”Ensi vuosi on äärimmäisen tärkeä hallitusohjelman toimeenpanon näkökulmasta. On ilo nähdä, kuinka osaava hallitus meillä on mukana toiminnassamme ja yhdistyksen tukena. Jatkamme tiivistä vuoropuhelua päättäjien ja sidosryhmien kanssa yhteisten tavoitteidemme saavuttamiseksi.”

Lääketeollisuus ry:n tehtävänä on varmistaa, että suomalaisilla on saatavillaan vaikuttavimmat lääkehoidot kaikissa olosuhteissa. On myös tärkeää, että lääketeollisuus osana terveysaloja nähdään kasvun alana ja kriittisenä osana yhteiskuntamme toimivuutta.

Lisätietoja:

Lääketeollisuus ry:n vt. toimitusjohtaja Petra Tirkkonen
petra.tirkkonen@laaketeollisuus.fi, p. 045 120 4058