Lääketeollisuus ry:n organisaatio uudistuu

02.05.2022

Lääketeollisuus ry:n organisaatio uudistuu

Lääketeollisuudella on kriittinen rooli yhteiskuntamme toimintakyvyn ja ihmisten hyvinvoinnin ja näkökulmasta. Vaikuttavat lääkehoidot ja rokotteet ovat terveydenhuollon keskeinen työkalu sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa. Lääkehoito tuottaa arvoa niin ihmisille kuin yhteiskunnalle.

Terveysala on merkittävä yhteiskunnallemme myös korkean osaamisen työpaikkojen, tutkimuksen ja innovaatioiden kautta. Lääketeollisuuden Suomeen tekemät tuotantoinvestoinnit lähes kaksinkertaistuivat viime vuonna edellisvuoteen verrattuna.

”Yhdistyksemme tehtävä on hyvän lääkehoidon ja tutkimuksen roolin vahvistaminen. Strategiamme reagoi ketterästi toimintaympäristön muutoksiin ja niinpä työmme painottuu entistä enemmän paitsi EU-tasolle myös uusille hyvinvointialueille. Tärkein voimavaramme ovat ihmiset yhdistyksessämme ja yhteistyökumppaniorganisaatioissa ja siksi olemme rakentaneet uuden organisaatiomme vastaamaan sekä toimintaympäristön tarpeita että strategiamme painopisteitä”, Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti toteaa. 

Myös yhdistyksen henkilöstössä tapahtuu merkittäviä muutoksia, kun pitkäaikainen lääkepoliittinen johtajamme Sirpa Rinta jää ansaitusti eläkkeelle kesällä.

”Aloitamme innolla uudella työnjaolla toukokuun alusta, jolloin Tiina Aitlahti aloittaa lääkehoidosta ja lääkehuollosta vastaavana johtajana ja Nadia Tamminen tutkimuksesta ja innovaatioista vastaavana johtajana”, Lauslahti jatkaa.

Molemmat uudet johtajat ovat yhdistyksen pitkäaikaisia työntekijöitä. Aitlahti on toiminut yhdistyksessä lakimiehenä ja Tamminen erityisasiantuntijana.

Myös yhdistyksen nykyisen viestintäjohtaja Petra Tirkkosen vastuualue laajenee ja hän aloittaa yhteiskuntasuhteiden ja viestinnän johtajana. Hänen vastuulleen kuuluvat jatkossa entistä vahvemmin myös vastuullisuusasiat. 

Lisäksi yhdistys on vahvistanut resurssejaan uusilla asiantuntijoilla. Sirpa Rinta puolestaan jatkaa kesäkuun loppuun yhdistyksen johtavana asiantuntijana.

”Tällä vahvalla asiantuntijajoukollamme haluamme varmistaa, että lääkehoitoon ja terveysalan kasvustrategiaan liittyvissä kokonaisuuksissa yhdistyksellämme on tulevaisuudessakin paras mahdollinen osaaminen. Näin tehdään töitä suomalaisen potilaan parhaaksi, jotta jokaisella olisi tasaveroinen mahdollisuus päästä vaikuttavimpien lääkehoitojen piiriin”, toteaa Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti.

Lisätietoja:

Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja sanna.lauslahti@laaketeollisuus.fi , p. 050 512 2380.