Lääketeollisuus ry:n syysseminaarissa keskusteltiin terveysalan osaamisesta ja innovaatioista kasvun avaimina

09.11.2022

Lääketeollisuus ry:n syysseminaarissa keskusteltiin terveysalan osaamisesta ja innovaatioista kasvun avaimina

Terveysalalla on vahvat mahdollisuudet jatkaa kasvua ja toimia Suomen talouden vauhdittajana. Sen toteutumiseksi tarvitaan paitsi uusi terveysalan kasvustrategia myös sen tehokas toimeenpano.

Kiperässä taloustilanteessa Suomen tulee hakea vauhtia aloista, joihin satsaamalla on mahdollista saada aikaan talouskasvua. Aiempien vuosien julkiset satsaukset ovat osoittaneet, että terveysala on juuri tällainen. Terveysala tarjoaa yhä useammalle osaajalle töitä, ja tuo Suomeen merkittäviä kansainvälisiä investointeja. Ala tarvitsee kuitenkin uuden kasvustrategian, jolla Suomen kilpailukyky varmistetaan.

Seminaarissa oli vahva yhteisymmärrys terveysalan TKI-toiminnan merkityksestä Suomelle sekä tarpeesta edistää alan yrittäjyyttä ja innovaatioiden tuotteistamista. Yhteistyötä yritysten kanssa tarvitaan, samoin entistä vahvempaa osaamisen markkinointia Euroopassa. Terveysalan kasvustrategia ei ole vain terveysalan politiikkaa, vaan myös ulko-, kauppa-, kehitysyhteistyö- ja talouspolitiikkaa.

Syysseminaarissamme 7.11.2022 puhui muun muassa ministeri Ville Skinnari. Lisäksi päättäjäpaneelissa olivat keskustelemassa kansanedustajat Sanni Grahn-Laasonen, Mari Holopainen, Eveliina Heinäluoma ja Sakari Puisto sekä kaupunginvaltuutettu Riikka Pakarinen.


Katso seminaarin tallenne tästä: