Lääketeollisuus ry:n vt. toimitusjohtajaksi on nimitetty 17.4.2024 alkaen Amgen Suomen toimitusjohtaja Niilo Färkkilä

06.02.2024

Lääketeollisuus ry:n vt. toimitusjohtajaksi on nimitetty 17.4.2024 alkaen Amgen Suomen toimitusjohtaja Niilo Färkkilä

Lääketeollisuus ry:n hallitus päätti kokouksessaan 2.2.2024 valita yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan ja Amgen Suomen toimitusjohtajan, Niilo Färkkilän, toimimaan yhdistyksen vt. toimitusjohtajana 17.4.2024 lähtien, kunnes yhdistyksessä aloittaa uusi toimitusjohtaja.

Nykyinen toimitusjohtaja Sanna Aunesluoma on toimessaan 16.4.2024 asti, jonka jälkeen hän siirtyy Hyvinvointiala HALI ry:n toimitusjohtajaksi. Uuden toimitusjohtajan rekrytointi käynnistyy tällä viikolla.

”Lääketeollisuus ry:ssä on tehty loistavaa työtä Sannan johdolla lääkealan asioiden edistämiseksi Suomessa, mikä näkyy esimerkiksi hallitusohjelmakirjauksissa. Haluan nyt osaltani varmistaa, että yhdistyksessä voidaan keskittyä täysmääräisesti näiden asioiden eteenpäin viemiseen ja johtajavaihdos on mahdollisimman sujuva”, Färkkilä kertoo ja jatkaa: 

”Kuluvan vuoden tärkeimpiä tavoitteita on edistää lääkeasioiden uudistuksen etenemistä ja erityisesti sairaalakanavan lääkkeiden arvioinnin kehitystä. Tavoitteena on myös pyrkiä varmistamaan, ettei lääkealaan kohdistu lisäsäästöjä ja huolehtia, että Suomen ja Euroopan kilpailukyky säilyy, ja kykenemme houkuttelemaan lisää alan investointeja Suomeen. Tekemistä siis riittää ja siihen tarvitaan jokaista huippuosaajaa niin yhdistyksessämme kuin jäsenyrityksissämmekin.”

Lääketeollisuus ry:n hallitus päätti samassa kokouksessa myös puheenjohtajistosta, joka toimii yhdistyksen hallituksen työvaliokuntana. Puheenjohtajana jatkaa Amgen Suomen toimitusjohtaja Färkkilä, ensimmäisenä varapuheenjohtajana Janssen-Cilagin toimitusjohtaja Nina Ekholm-Wenberg ja toisena varapuheenjohtajana GSK:n toimitusjohtaja Tanja Veikkola.

Lisätietoja antaa
Niilo Färkkilä, Lääketeollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja
niilo.farkkila@amgen.com 
050-4334504