Sanna Aunesluoman tervehdys: Kiitos!

16.04.2024

Sanna Aunesluoman tervehdys: Kiitos!

On aika kääntää uusi sivu, ja samalla antaa lämpöiset kiitokset yhteistyöstä ja siirtää Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajan kapula eteenpäin.

Olen kiitollinen jokaisesta päivästä, jota olen saanut kulkea lääketeollisuudessa jäsenyritystemme, toimiston upean henkilökunnan sekä sidosryhmiemme ihmisten kanssa. Olemme tehneet yhdessä erittäin tärkeää työtä suomalaisten potilaiden ja yhteiskunnan eteen.

Kuusi vuotta Lääketeollisuus ry:n kipparina on ollut todella opettavaista, mutta ennen kaikkea merkityksellistä. Olemme yhdessä varmistaneet potilaiden häiriötöntä lääkehoitoa erittäin vaativissa kriisiajan olosuhteissa. Olemme tuoneet toivon sanomaa vakavasti sairaille ihmisille, joille tutkimuksen ja lääkekehityksen sekä uusien markkinoille tulevien vaikuttavampien hoitojen kautta voidaan lisätä hyvinvointia, antaa toivoa selviytyä hengissä vakavasta sairaudesta ja lisätä työ- ja toimintakykyä. Lisäksi tutkimus- ja tuotantoinvestoinnit Suomeen on saatu kasvu-uralle. Nämä tuovat mukanaan korkean arvonlisän ja tuottavuuden työpaikkoja sekä samalla vahvistavat kauppatasetta vientitulojen kautta, mutta eniten tutkimusinvestoinneista hyötyy aina potilas viime kädessä parempien hoitojen kautta. 

Tässä kriisien ja riitasointujen värittämässä ajassa rakentavalle kansalaisten luottamusta lisäävälle vuoropuhelulle ja yhteistyölle on entistä enemmän kysyntää. Se mitä, me olemme tehneet yhdessä sinun ja teidän kanssanne on juuri sitä, mitä yhteiskuntamme kaipaa toimintamalliksi: yhteistyötä.

Kukaan ei muuta mitään yksin. Uskon yhteistyöhön ja rakentavaan vuoropuheluun. Yhteistyön voima on valtava. Se on maailmaa paremmaksi muuttava voima. Haluan lämpöisesti kiittää tässä yhteydessä teitä kaikkia yhdessä tekemisestä potilaiden hyväksi. Yhteistyötämme voisi kuvata sanoilla: ratkaisukeskeinen, arvostava ja eri osapuolten lähtökohtia ymmärtävä.

Maailma ei ole vielä läheskään valmis. Suunnassa on käännettävää. Paljon on tehtävissä terveydenhuollossa, ja muun muassa siinä, miten varmistamme suomalaisille vaikuttavimman hoidon oikea-aikaisesti. Suomalaisen tulee voida luottaa siihen, että terveydenhuoltomme on yksi maailman parhaista ja tasa-arvoisimmista jatkossa. Ja sairastuessaan tulee voida luottaa siihen, että sairastunut saa parhaan mahdollisen hoidon. Tässä voittaa myös yhteiskunta, joka voi saada lisää työ- ja toimintakykyisiä ihmisiä sekä säästää muissa sote-toiminnoissa. Rajalliset resurssit pitää ohjata sinne, missä niillä saadaan eniten vaikuttavuutta, eli terveyttä.

Tarvitaan toivon sanomaa yhdistettynä tekoihin. Tuodaan toivoa ihmisille – valoa, että vakavistakin sairauksista voi tulevaisuudessa tulla kroonisia tai jopa parantua kokonaan. Tuodaan toivoa, että Suomi voi saada uusia investointeja terveysalalle. Tuodaan turvallisuutta häiriöttömän lääkehoidon kautta ihmisille, ja lähtökohdat lääkehuollon kannalta on hyvät – lääkehuoltomme on yksi parhaista Euroopassa.

Ihania keväisiä, luonnon heräämisen hetkiä Tove Janssonin Muumipapan sanoin: "Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.”

Sydämellisin terveisin,
Sanna

Ps. yhteystietoni ovat sanna.aunesluoma@hyvinvointiala.fi ja puh. 050-5122380