Toivorikasta joulua!

21.12.2020

Toivorikasta joulua!

Joulu on rakkauden ja toivon juhla. Se tarjoaa meille levähdyshetken arjen kiireistä ja mahdollisuuden ilahduttaa läheisiämme yhteisin hetkin ja muistoin.  

Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen ja tapahtumantäyteinen. Yhdessä tehden olemme saaneet huikean paljon aikaan. Tiede ja tutkijat niin lääketeollisuudessa kuin akateemisessa maailmassa tuovat toivoa meille kaikille näinä poikkeuksellisina aikoina. Viranomaiset huolehtivat siitä, että koronarokotteita on riittävästi tulevina kuukausina ja rokottautuminen sujuu. Toivoa on jo ilmassa sakeasti. 

Tutkivan lääketeollisuuden ja akateemisen maailman tutkijat ovat todellisia ihmeiden tekijöitä. Kuluneena vuonna ihmettä on tehty kilpailevien yritysten ja akateemisen maailman yhteistyönä. Viimeistään tämä on osoitus siitä, kuinka tärkeää lääketieteen kehitys ja uusien lääkehoitojen ja rokotteiden tutkiminen ovat.   
 
Koronaviruksen alta täytyy suunnata katse myös koronan jälkeiseen aikaan. Uuden normaalin koittaessa haasteita on edelleen taklattavana. Mistä uusia kasvumoottoreita ja työtä? Miten vahvistamme Suomen houkuttelevuutta tutkimusmaana ja miten myös kerromme siitä kansainvälisesti? Miten saamme hoitovelat purettua ja rakennettua terveydenhuoltoa, jossa jokainen voi luottaa siihen, että jokaisella suomalaisella on mahdollisuus parhaaseen ja vaikuttavimpaan hoitoon tasavertaisesti?

Me Lääketeollisuus ry:ssä haluamme kiittää teitä, tutkijat ja ammattilaiset eri organisaatioissa, arvokkaasta työstänne toivon puolesta. Samoin kuin teitä kaikkia muita yhteistyökumppaneitamme. Aitoa yhteistyötä ja avointa keskustelua sekä rohkeita ratkaisuja tarvitsemme jatkossakin. Yhdessä voimme tehdä toimia suomalaisen yhteiskunnan ja kansalaisten parhaaksi. 
 
Joululahjarahamme annamme tänä vuonna Uudelle lastensairaalalle, sillä lapsissa on myös meidän maamme tulevaisuus. Uusi lastensairaala tuo toivoa paremmasta huomisesta myös heille, jotka sitä kaikkein kipeimmin tarvitsevat.
 
Toivorikasta joulua toivottaen 
Sanna Lauslahti, Lääketeollisuus ry