Katariina Autio, PIF Future Stars -alumni vuodelta 2023:

"Hain PIF Future Stars -ohjelmaan terveystaloustieteen opintojen loppuvaiheessa. Olin kuullut ohjelmasta suosituksia yliopiston henkilökunnalta ja alumneilta.

Ohjelma laajensi verkostoja niin yritysten suuntiin kuin myös opiskelijoiden kesken. Oli mielenkiintoista tutustua muihin opiskelijoihin, joilla oli hyvin erilaisia taustoja ja elämänvaiheita - yhdessä täydensimme toistemme oppia ja osaamista, ja uskon, että tulemme kohtaamaan monen kanssa vielä lääketeollisuudessa tulevaisuudessakin.

Vaikutuin osaavasta, monialaisesta asiantuntijaverkostosta, joka lääketeollisuudessa toimii. Meidän PIF Future Stars -porukkamme otettiin lämmöllä vastaan jokaisessa yrityksessä. Kuulimme inspiroivia tarinoita urapoluista, tieteen ja lääkkeen kehityksen vaiheista sekä eri innovaatioista. Sain myös laajempaa ymmärrystä lääkkeen kehityskaaresta ja kaikesta työstä, mitä lääkekehityksen polulla on. Yritykset myös haastoivat heittäytymistämme, kun saimme kehittää tiimityötä PIF-porukan voimin leikkimielisissä tehtävänannoissa.

Ohjelman kautta verkostoitumalla sain sovittua tulevan työharjoittelujakson lääketeollisuuteen. Tuleva syksy siis syventää PIF Future Stars -oppeja vielä moninkertaisesti. Tämä on hieno mahdollisuus tutustua moneen työympäristöön ja sen toimijoihin lyhyessä ajassa, jonka vuoksi rohkaisen hakemaan ohjelmaan mukaan. Kokemus vahvistaa ajatuksia uran suunnasta – on se sitten lääketeollisuudessa tai muulla toimialalla."