Oskari Kulta, PIF Future Stars -alumni vuodelta 2023:

"PIF Future Stars -ohjelma herätti välittömästi mielenkiintoni jo opintojeni alkuvaiheessa. Haku tuli ajankohtaiseksi syksyllä 2022, ja ilokseni minut valittiin! Viimeistelin juuri soluteknologian maisterin tutkintoa Tampereen yliopistossa, joten ohjelman ajoitus oli mainio. Koulutuspäivien ja yritysvierailuiden käytännönjärjestelyt olivat erinomaiset ja tutkinnon suorittaminen loppuun onnistui mainiosti tässä ohessa kevään 2023 aikana.

Olin lähes koko opiskeluaikani ollut tutkimusryhmässä töissä, ja tämän lisäksi lääketeollisuus ja yrittäjyys ovat aina kiinnostaneet minua. PIF Future Stars -ohjelma oli täydellinen mahdollisuus laajentaa ymmärrystä yritysmaailmasta, ja päätös hakea sinne oli ehdottomasti oikea. Verkostoitumisohjelma avasi minulle täysin uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia lääketeollisuudesta. Ohjelman aikana ymmärsin, kuinka monipuolisia tehtäviä ja urapolkuja lääketeollisuus tarjoaa, joka entisestään vahvisti uravalintani olleen oikea.

Tunnelma oli loistava heti ensimmäisestä koulutuspäivästä alkaen ja uutta oppi läpi koko ohjelman. Lääkefirmojen esitykset kertoivat kattavasti sekä firmojen toiminnasta ja työtehtävistä, että lääketeollisuuden alasta ylipäätään. Valtavan tietopaketin päälle omia taitoja pääsi vielä soveltamaan koulutuspäivien yhteydessä. Ehdottomasti yksi ohjelman hienouksista oli sekä yritysten henkilökunnan että opiskelijoiden erilaiset koulutustaustat ja urapolut, joista syntyi antoisia keskusteluita. Uskon, että samanlaista verkostoitumismahdollisuutta näin moneen lääkefirmaan ei ole opiskelijana mahdollista saada muualta. Ohjelman kautta saa loistavasti jalan oven väliin lääkefirmoihin, ja useat PIF Future Stars -ohjelman käyneet työllistyvätkin nopeasti lääketeollisuuteen!

Ilokseni huomasin, kuinka lääkefirmoissa ajavana tekijänä on halu auttaa ihmisiä ja kuinka yhdessä työskennellään kohti yhteisiä tavoitteita. Kenenkään ei oleteta osaavan kaikkea, vaan tärkeintä on halu oppia ja kehittää itseään jatkuvasti.

Jos lääketeollisuus kiinnostaa, kannustan ehdottomasti hakemaan mukaan koulutustaustasta riippumatta! On suuntautumisesi sitten tutkimuksessa, lääkekehityksessä, markkinoinnissa, regulaatiopuolella tai missä tahansa muussa alan tehtävissä, laaja ymmärrys lääketeollisuuden eri osa-alueista on arvokasta. Tällä hetkellä itse työskentelen monikudosmallintamisen huippuyksikössä neurologisten sairauksien tutkimuksen parissa ja lähden pian Hollantiin töihin jatkamaan samojen aiheiden parissa. Jatkuvan oppimisen mentaliteetti tarttui ja teen ohessa myös toista tutkintoa biotekniikkaan ja terveysinformatiikkaan liittyen.

Yhteishenki oli mahtava läpi ohjelman ja suosittelen kaikkia alalla olevia hakemaan PIF Future Stars -ohjelmaan. Kannattaa olla mahdollisimman aktiivinen ja kysyä paljon kysymyksiä. Lyhyetkin keskustelut voivat avata yllättäviä uusia mahdollisuuksia!"