Kannanotot

22.10.2021 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Pandemia ratkaistaan yhteistyöllä – patentit eivät ole este rokotteiden saatavuudelle

Koronarokotteiden patentit ovat herättäneet keskustelua viime aikoina. Keskustelu osoittaa, että tarvitsemme yhteistyötä ja solidaarisuutta pandemian taltuttamiseksi. Lääketeollisuus on sitoutunut osaltaan varmistamaan koronarokotteiden tasapuolista globaalia saatavuutta.

06.09.2021

Kansallisen rokotusohjelman laajentaminen tulisi varmistaa ensi vuoden talousarviossa

Rokotteilla on ratkaiseva merkitys terveyden edistämiselle, suomalaisten työ- ja toimintakyvylle sekä yhteiskunnan toimivuudelle.

17.08.2021 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Lääketeollisuus budjettiraamista: Tutkimustyön jatkuvuus sekä osaajien saatavuus vaativat julkisia panostuksia

Valtiovarainministeriön ehdottama talousarvioesitys vuodelle 2022 kannustaa elinkeinoelämää investoimaan ja perustuu suomalaisten positiiviselle käsitykselle talouden kasvusta. Nyt valtion tulee myös luottaa aloihin, joissa kasvua on korona-aikanakin saatu aikaan sekä vauhdittaa rohkeilla toimilla kasvua.

08.06.2021

Onko kunnilla varaa investoida terveyden heikentämiseen?

Julkisessa keskustelussa tuntuu hämärtyvän sosiaali- ja terveydenhuollon tärkein tavoite - terveyden ja hyvinvoinnin tuottaminen ihmisille.

19.05.2021 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Lääketeollisuuden viisi askelta koronarokotteiden tasa-arvoisen saatavuuden varmistamiseen

Tänä vuonna lääketeollisuus pystyy tuottamaan yhteensä 11 miljardia koronarokoteannosta, mikä riittää maailman koko aikuisväestön rokottamiseen. Koronarokotteet eivät kuitenkaan ole olleet saatavilla kaikkialla maailmassa. Sen takia lääketeollisuus on sitoutunut parempaan saatavuuteen jakelua tehostamalla ja tuotantoa lisäämällä.

1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 22