Kannanotot

19.11.2020 | Sanna Lauslahti, toimitusjohtaja

Rokotetutkimuskeskus edesauttaa rokotetutkimusten saamista Suomeen

Lääketeollisuus ry puoltaa hallituksen lakiesitystä THL:n kaupallisten rokotetutkimuspalveluiden yhtiöittämisestä

12.11.2020

Elpymisrahan tulee hyödyntää Suomen uudistumista ja toimia kasvun moottorina. - Terveysala on yksi mahdollisuuksien aloista

Euroopan komission Suomelle osoitettua elpymispakettia tulee hyödyntää Suomen uudistumiseen. Valtaosa elpymispaketin rahoista tulee ohjata aidon kasvun aloille. Vain siten voidaan parantaa Suomen kilpailukykyä, vauhdittaa kestävää kehitystä ja digitalisaatiota sekä lisätä työllisyyttä, investointeja ja vientiä.

16.10.2020

Eduskunnan rokoteryhmä ja Lääketeollisuus ry:n rokoteasiantuntijaryhmä: Digitaaliselle rokotuskortille vankka kannatus

Lääketeollisuus ry:n keväällä toteutetun kyselytutkimuksen mukaan vain noin puolella suomalaisista on omat rokotustiedot tallessa. Tämän lisäksi reilu kolmannes kansalaisista ei tiedä, mistä omat ajantasaiset rokotustiedot on mahdollista tarkistaa.

28.09.2020

Lääketeollisuus ry: Tuemme sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämistä panostamalla tutkimukseen, dataan, laatuun ja vaikuttavuuteen

Lääketeollisuus ry tukee lausuttavana olevien sote-rakenne- ja -rahoituslakien päätavoitteita hoidon vaikuttavuudesta ja potilaiden yhdenvertaisuuden toteutumisesta. 

18.09.2020 | Mia Bengtström, erityisasiantuntija

Kliinisten lääketutkimusten edellytykset Suomessa on varmistettava

Kliiniset lääketutkimukset ovat erittäin merkityksellisiä niin potilaan, terveydenhuollon kuin yhteiskunnan kannalta. Lainsäädännöllä ja lain tulkinnoilla on edistettävä tutkimustoimintaa Suomessa.

1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 22